Η Apple αρνούνται να αφήσουν τις αρχές

0
Η GCHQ, δηλαδή οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, έχουν την επιθυμία να είναι σε θέση να διαβάζει τα κρυπτογραφημένα μηνύματα που στέλνουν οι χρήστες σε διαφορετικές πλατφόρμες, είτε πρόκειται για iMessage, WhatsApp, Messenger και όλα τα υπόλοιπα . Οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για αυτές τις εφαρμογές όμως το αρνούνται.

Βρίσκουμε την Apple, την Google, τη Microsoft και 44 άλλες εταιρείες και εμπειρογνώμονες ασφαλείας που είναι αντίθετοι με αυτό το αίτημα της GCHQ.Η τελευταία θα ήθελε όλα τα μηνύματα να της σταλούν όταν οι άνθρωποι μιλάνε ο ένας στον άλλο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σαν να συμμετείχε στη συζήτηση και συνεπώς θα μπορούσε να διαβάσει τα πάντα. Από την πλευρά τους, οι χρήστες δεν θα ξέρουν ότι υπάρχουν υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου όπου και μπορούν να διαβάσουν τα μηνύματα.

Οι εταιρείες που αναπτύσσουν τις εφαρμογές απορρίπτουν κατηγορηματικά τη ζήτηση για τρεις λόγους ο πρώτος είναι πως αυτό παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, δημιουργεί νέους κινδύνους για την ασφάλεια και παραβιάζει τις αρχές που καθορίζει η ίδια η GCHQ.

Ενόψει του συστήματος, η GCHQ επέλεξε να την ονομάσει "πρόταση φαντασμάτων". Επιπλέον, εταιρείες όπως η Apple επισημαίνουν ότι μια backdoor που χρησιμοποιείται από τις αρχές θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί από τους χάκερ, εάν βρουν έναν τρόπο για πρόσβασης. Ως εκ τούτου, αυτοί οι χάκερ μπορούσαν να διαβάσουν τα μηνύματα οποιουδήποτε στον κόσμο και είναι μια πρακτική περισσότερο από επικίνδυνη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !