Μια εφαρμογή Facebook ανακτούσε δεδομένα από 187.000 άτομα πριν αφαιρεθεί από το App Store

0
Ο τεράστιος κόσμος των κινητών εφαρμογών δεν είναι και ο ασφαλέστερος.Ο χρήστης πρέπει να είναι επιφυλακτικός για κακόβουλο λογισμικό, ιούς ακόμη και από "επίσημες" εφαρμογές!   
Λίγο νωρίτερα η Apple είχε αφαιρέσει από το App Store μια "εφαρμογή μελέτης" στο Facebook που ονομάζεται Facebook Research .Η εφαρμογή, η οποία ονομάζεται Onavo , λειτουργούσε ως "παγίδα" απο το Facebook οπου "κρυβόταν" μάλιστα πίσω από ψεύτικες υπηρεσίες τρίτων (uTest, BetaBound ή Applause) και το όνομα Facebook Research εμφανίζεται μόνο την ώρα της λήψης! Χάρη σε αυτή την απάτη, τα δεδομένα πολλών χρηστών θα μπορούσαν να επαναπατριστούν από τους διακομιστές του Facebook, χωρίς τη συγκατάθεσή τους φυσικά!

Για το γεγονος ενημέρωσε την κατάσταση, ο Αμερικανός γερουσιαστής Richard Blumenthal όπου ζήτησε από το Facebook να του παράσχει τον ακριβή αριθμό των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτή τη διαρροή δεδομένων. Συνολικά, η εφαρμογή Facebook Research εχει ανακτήσει τα δεδομένα των 187.000 χρηστών πριν την επέμβαση της Apple, εξαλείφοντας την εφαρμογή από το Store (και μάλιστα μπλοκάροντας προσωρινά και την εφαρμογή Facebook). Ακόμη χειρότερα, αποδεικνύεται ότι 4300 από αυτούς τους χρήστες ήταν ανήλικοι ηλικίας 13 έως 17 ετών και ότι το Facebook τους πρόσφερε μικρά χρηματικά ποσά για να δεχτούν να συμμετάσχουν στη μελέτη ... χωρίς να ενημερωθούν πραγματικά τον όγκο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που ανακτήθηκαν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !