Επικίνδυνη η σύνδεση μέσω λογαριασμού Apple ID σε άλλες εφαρμογές

0
Η OpenID Foundation (OIDF) επέκρινε την υπηρεσία εξουσιοδότησης Sign In with Apple ("Σύνδεση με την Apple"), η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο του WWDC. 
Σε μια ανοικτή επιστολή που κυκλοφόρησε η OIDF, αναφερει ότι οι αλλαγές που έκανε η Apple στο πρωτόκολλο OpenID Connect ενδέχεται να επηρεάσουν την ασφάλεια των δεδομένων χρήστη. Η OIDF προτρέπει στην Apple να "διορθώσει" την υπηρεσία της.

Τι είδους κίνδυνοι δημιουργούν οι αλλαγές που έκαναν στην Apple, δεν αναφερει η ανακοίνωση.

Αναγγέλλοντας τη νέα υπηρεσία, η Apple υπαινίσσεται ότι οι προγραμματιστές παρόμοιων υπηρεσιών, όπως το Google και το Facebook, ανησυχούν λιγότερο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Είναι περίεργο το γεγονός ότι η Google περιλαμβάνεται στην OIDF και χρηματοδοτεί τις δραστηριότητές της.

Τον Ιούνιο, η Apple ενημέρωσε τον οδηγό διεπαφής χρήστη για τους προγραμματιστές εφαρμογών, σημειώνοντας την ανάγκη να τοποθετηθεί το κουμπί "Σύνδεση με την Apple" πάνω από άλλες επιλογές ελέγχου ταυτότητας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !