Το FBI ζήτησε τον έλεγχο της εφαρμογής FaceApp

0
Η φωτογραφική εφαρμογη FaceApp που έχει γίνει δημοφιλής τις τελευταίες ημέρες (μπορεί, για παράδειγμα, να «γεράσει» η και να «αναζωογονήσει» τους ανθρώπους σε φωτογραφίες) έχει τραβήξει το ενδιαφέρον από τις αμερικανικές αρχές.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Chuck Schumer ζήτησε από το FBI να ελέγξει εάν η εθνική υπηρεσία ασφαλείας δεν απειλείται. Φοβούνται ότι το FaceApp μπορεί να μεταφέρει τις εικόνες από τους χρήστες για προσωπική εκμετάλλευση.
Οι εκπρόσωποι του FaceApp υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή δεν αποθηκεύει ή μεταδίδει φωτογραφίες ή προσωπικά δεδομένα από συσκευές σε τρίτους. Μόνο οι φωτογραφίες που έχουν επιλεγεί από τον χρήστη αποθηκεύονται στις υπηρεσίες Amazon Web Services και στο Google Cloud για 48 ώρες από τη στιγμή της φόρτωσης. Αυτό γίνεται για να εφαρμόσετε ξανά τα φίλτρα στην ίδια φωτογραφία.
Οι προγραμματιστές σημείωσαν επίσης ότι οποιοσδήποτε μπορεί να διαγράψει όλα τα δεδομένα τους από τους διακομιστές FaceApp κατόπιν αιτήματος στην υπηρεσία υποστήριξης.

 Είναι γεγονός πως η εφαρμογή γνωρίζει τεράστια επιτυχία με το να την κατεβάζουν όλο και περισσότεροι χρήστες για να κάνουν τη πλάκα τους χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν πραγματικά που πηγαίνουν οι φωτογραφίες τους.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !