Στο Black Hat ξεσκέπασαν την ασφάλεια του Face id ανοίγοντας ένα iphone με απλά γυαλιά

0
Η αναγνώριση προσώπου του iPhone μπορεί τελικά να παρακάμπτεται με ένα ζευγάρι απλά γυαλιά και μια αυτοκόλλητη ταινία. Οι ερευνητές του Tencent εξήγησαν τη μέθοδο τους στη διάσκεψη του Black Hat που πραγματοποιείτε αυτές τις ημερες. 
Τα πάντα σχετίζονται με τη λειτουργία "Απαιτείται προσοχή για την αναγνώριση προσώπου", η οποία επιτρέπει μόνο το ξεκλείδωμα του iPhone, αν ο χρήστης κοιτάξει την οθόνη, εκτός από την καταχώρηση του προσώπου του. Οι ερευνητές προσπάθησαν να καταλάβουν πώς λειτουργεί και κατάλαβαν ότι το iPhone δημιουργεί μια μαύρη περιοχή στα μάτια και βάζει μια λευκή κουκκίδα για να ανιχνεύει το κάθε μάτι. Αν εντοπιστούν και τα δύο σημεία, τότε το iPhone ξεκλειδώνει.

Οι ερευνητές πήραν ένα ζευγάρι γυαλιά και έβαλαν στα γυαλιά και ένα μικρό τετράγωνο με λευκή ταινία που δείχνει την απόσταση των ματιών. Όταν τα γυαλιά τοποθετούνται σε ένα άτομο ακόμη και που κοιμάται, το iPhone ξεκλειδώνει επειδή πιστεύει ότι ο χρήστης με το εγγεγραμμένο πρόσωπο κοιτάζει στην οθόνη. Οι ερευνητές ήταν σε θέση να στείλουν χρήματα με μια εφαρμογή που ζήτησε Face ID, και πάλι επειδή το σύστημα της Apple ξεγελάστηκε.

Έτσι σύμφωνα με τις αποκαλύψεις μπορείτε να βάλετε τα γυαλιά σε ένα θύμα που κοιμάται και να έχετε πρόσβαση στο iPhone του για να ξεγελάσετε το ID του προσώπου. Με άλλα λόγια, αυτό το σενάριο δεν είναι και εύκολο να συμβεί. Παρ 'όλα αυτά, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Apple θα αλλάξει τη λειτουργία με μια ενημέρωση μετά τις αποκαλύψεις.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !