Παρακολουθήστε το χαμένο iPhone, το iPad ή το Mac ακόμα και όταν είναι εκτός σύνδεσης

0
Οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις της Apple για τα λειτουργικά της συστήματα προσθέτουν ένα άλλο χαρακτηριστικό ασφάλειας στην υπηρεσία Find My , έτσι ώστε να έχετε ακόμη περισσότερες πιθανότητες να εντοπίσετε το χαμένο iPhone, το iPad ή το Mac σας.  
Εφόσον έχετε ενεργοποιήσει την νέα επιλογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες συσκευές της Apple για να βρείτε τη δική σας στο χάρτη.
Το εν λόγω χαρακτηριστικό, ονομάζεται Offline Finding, χρησιμοποιεί τη σύνδεση Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης της χαμένης συσκευής σας για να μιλήσετε σε άλλες κοντινές συσκευές Apple με δυνατότητα Bluetooth. Και το καλύτερο από όλα είναι ότι όλη η διαδικασία λειτουργεί με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.
Με την κρυπτογράφηση E2E, κανείς δεν μπορεί να καταχραστεί το σύστημα. Οι χάκερ δεν θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν και να αποκωδικοποιήσουν την τοποθεσία της συσκευής σας, οι snooping έμποροι δε θα μπορέσουν να σας εντοπίσουν στα καταστήματά τους και ακόμη και η Apple δεν θα δει κανένα από τα δεδομένα που αποστέλλονται ή λαμβάνονται. Είναι εντελώς ανώνυμο.

Πώς λειτουργεί η αναζήτηση εκτός σύνδεσης

Η ανεύρεση εκτός σύνδεσης χρησιμοποιεί μια διαδικασία στο παρασκήνιο που ονομάζεται "Party Search" για να εκπέμπει και να λαμβάνει σήματα "φάρου" Bluetooth σε τακτά χρονικά διαστήματα και μπορεί να κάνει ακόμη και τη δουλειά της όταν η συσκευή είναι σε κατάσταση αναμονής. Και το κάνει αυτό με περιορισμένη κατανάλωση μπαταρίας για όλες τις εμπλεκόμενες συσκευές, οπότε θα πρέπει να βλέπετε ελάχιστη ή και καθόλου διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας. Όταν το χαμένο smartphone, tablet ή υπολογιστής δεν διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο, θα μεταδώσει το δημόσιο κλειδί κρυπτογράφησης σε μια άλλη κοντινή συσκευή Apple μέσω Bluetooth. Στη συνέχεια, αυτή η άλλη συσκευή μεταφορτώνει τα δικά της κρυπτογραφημένα δεδομένα τοποθεσίας, μαζί με το hash του δημόσιου κλειδιού της χαμένης συσκευής σας, στους διακομιστές της Apple για να σας βοηθήσει να την αναγνωρίσετε αργότερα. Στη συνέχεια, όταν χρησιμοποιείτε το Find My iPhone , Find My iPad ή Find My Mac, θα σταλούν τα κρυπτογραφημένα δεδομένα θέσης και η συσκευή σας θα την αποκρυπτογραφήσει.

Από προεπιλογή, εάν είχατε ενεργοποιήσει την επιλογή του "Να βρω το iPhone, iPad ή Mac μου πριν από την ενημέρωση σε iOS 13 , iPadOS 13 ή macOS 10.15 Catalina, η αναζήτηση χωρίς σύνδεση θα πρέπει να είναι ήδη ενεργοποιημένη.Για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη, ελέγξτε τα παρακάτω.

Στο iOS 13 για iPhone ή iPadOS 13, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε το όνομά σας επάνω για να δείτε τις ρυθμίσεις σας Apple ID. Στη συνέχεια, πατήστε "Εύρεση μου", στη συνέχεια "Βρείτε το iPhone μου". Στην επόμενη σελίδα, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "Enable Offline Finding".


Βέβαια δεν είναι και η τέλεια λύση καθώς οι κλέφτες θα μπορούν να κινηθούν γρήγορα και να κλείσουν και τα Bluetooth αλλά είναι ακόμη ένα όπλο στη φαρέτρα για τις κλεμμένες συσκευές.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !