Το iPhone επηρεάζεται από ένα σοβαρό και επικίνδυνο ελάττωμα στις επαφές

0
Η βιβλιοθήκη SQLite χρησιμοποιείται από όλα τα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου και του iOS, για την ομαδοποίηση της λίστας επαφών. 
Η επιχείρηση ελέγχου Check Point βρήκε ένα ελάττωμα στο SQLite και για να αποδειχθεί έκανε την απαιτούμενη επίδειξη.

Η Check Point ήθελε να αποδείξει σε ένα iPhone ότι μια αλλαγή στον κώδικα της εφαρμογής επαφών, καθώς και ένα σφάλμα που υπήρχε για τέσσερα χρόνια τώρα, σας επιτρέπει να κάνετε διάφορα πράγματα σε ένα iPhone. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, η Check Point συνέτριψε μόνο το τηλέφωνο. Όμως, η επιχείρηση διασφαλίζει ότι είναι δυνατή η πραγματοποίηση περισσότερων ζημιών, όπως η ανάκτηση πληροφοριών στο iPhone, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης που αποθηκεύει ο χρήστης και για ευνόητους λόγους δεν αναφέρθηκε περισσότερο.

Όσον αφορά το σφάλμα που υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια εξακολουθεί και δεν έχει διορθωθεί αυτή τη στιγμή, επειδή η λειτουργία του απαιτεί μια άγνωστη εφαρμογή που έχει πρόσβαση στη βιβλιοθήκη SQLite. Το iOS είναι ένα κλειστό σύστημα και αυτό το βήμα θεωρητικά δεν είναι δυνατό. Ωστόσο, η Check Point κατάφερε να δημιουργήσει μια εφαρμογή που θεωρείται "επίσημη" από το iOS και επομένως μπορεί να έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα στην υπόθεση αφού η Check Point προειδοποίησε την Apple και είναι πλέον ενήμερη. Το ελάττωμα έχει καθοριστεί με το iOS 12.3, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε ενημερωμένοι για μέγιστη ασφάλεια.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !