Η Apple καταργεί 17 εφαρμογές iOS που έχουν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό

0
Η Apple έχει αφαιρέσει 17 εφαρμογές κακόβουλου λογισμικού από το App Store, το οποίο τις αναγνώρισε με επιτυχία στις διάφορες δοκιμές και τη διαδικασία εξέτασης εφαρμογών. Οι εφαρμογές εντοπίστηκαν από την ομάδα έρευνας Wander's Threat Research στο App Store με το clicker malware malware. 
Ο "δούρειος ίππος" κλέβει σιωπηρά οποιαδήποτε δεδομένα ή θέτει σε κίνδυνο τους χρήστες την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά και άνοιγε σιωπηλά ιστοσελίδες στο παρασκήνιο. Έτσι, ενώ τα δεδομένα σας δεν μπορούσαν να ήταν ασφαλή,  αλλά και ο trojan ροκάνιζε σιωπηλά ακόμη και τη μπαταρία του iPhone σας.

Η μονάδα trojan clicker που εντοπίστηκε σε αυτήν την ομάδα εφαρμογών έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί εργασίες σχετικά με την απάτη διαφημίσεων στο παρασκήνιο, όπως το άνοιγμα πάντα του ιστού.

Ο στόχος των περισσότερων trojans είναι να παράγει έσοδα για τον εισβολέα σε βάση pay-per-click με την αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου.

Ακολουθούν τα ονόματα των μολυσμένων εφαρμογών:


RTO Vehicle Information
EMI Calculator & Loan Planner
File Manager – Documents
Smart GPS Speedometer
CrickOne – Live Cricket Scores
Daily Fitness – Yoga Poses
FM Radio – Internet Radio
My Train Info – IRCTC & PNR (not listed under developer profile)
Around Me Place Finder
Easy Contacts Backup Manager
Ramadan Times 2019
Restaurant Finder – Find Food
BMI Calculator – BMR Calc
Dual Accounts
Video Editor – Mute Video
Islamic World – Qibla
Smart Video Compressor


Όλες οι 17 εφαρμογές προέρχονταν από έναν μόνο προγραμματιστή με έδρα την Ινδία AppAspect Technologies, παρόλο που ήταν όλες από διαφορετικές κατηγορίες. Όλοι επικοινωνούσαν με ένα διακομιστή ελέγχου που τους βοήθησε να προσομοιώσουν τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών και να κάνουν κλικ σε διαφημίσεις. Ο προγραμματιστής έχει επίσης 28 εφαρμογές στο Google Play Store, αλλά καμιά από αυτές δεν έχει μολυνθεί με τον ίδιο trojan κλικ. Δεν είναι σαφές εάν ο δούρειος ίππος προστέθηκε σκόπιμα από τον κύριο του έργου ή ήταν ένα λάθος.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !