AirPods: Οι προμηθευτές της Apple επιθυμούν να τα παράγουν στο Βιετνάμ

0
Η παραγωγή των AirPods μπορεί να αλλάξει τοποθεσία στο μέλλον. Σύμφωνα με την The Information , Luxshare Precision και Goertek, οι δύο προμηθευτές της Apple, βρίσκονται σε συνομιλίες με τις τράπεζες για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για να μεταφέρουν την παραγωγή από την Κίνα στο Βιετνάμ. 
Οι συζητήσεις αφορούν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα επιτρέψουν τη μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής. Ο λόγος; Η εμπορική σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, η οποία ωθεί ορισμένους υπεργολάβους να παράγουν αλλού εκτός της Κίνας, για να αποφύγουν τους τελωνειακούς φόρους. Στην πραγματικότητα, μια δοκιμή παραγωγής των AirPods στο Βιετνάμ είχε ήδη αναφερθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η Apple θεωρεί τη βιετναμέζικη παραγωγή ως "φυσική εναλλακτική λύση", δεδομένης της δυνατότητας να "μεταφέρει" εύκολα τα εξαρτήματα από την Κίνα στο Βιετνάμ. Επιπλέον, το κόστος εργασίας είναι σχετικά χαμηλό. Υπάρχει επίσης το εργατικό δυναμικό του Βιετνάμ που παρουσιάζεται ως "γεμάτο από νέους μεταπτυχιακούς μηχανικούς" και την τοπική κυβέρνηση που προσφέρει επιδοτήσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις σε κατασκευαστές που επιθυμούν να εγκατασταθούν στη χώρα.

Πρόσφατα υπήρξε συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας σχετικά με την οικονομική τους διαφορά, αλλά οι υπεργολάβοι δεν γνωρίζουν αν θα διαρκέσουν με την πάροδο του χρόνου ή αν οι δύο χώρες θα διαφωνήσουν εκ νέου σε λίγους μήνες ή έτη, και συνεπώς το ενδιαφέρον για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !