Ενεργοποιήστε την προστασία των αυτιών σας στο iPhone

0
Παρόλο που η εφαρμογή Health επικεντρώνεται κυρίως στη φυσική κατάσταση, η Apple έχει προσθέσει σιγά-σιγά χαρακτηριστικά για να βοηθήσει και σε άλλες πτυχές ευημερίας, συμπεριλαμβανομένης της ακοής. Στο iOS 13 , υπάρχει τώρα ένας ανιχνευτής έντασης των ακουστικών στην Υγεία που παρακολουθεί τα επίπεδα ήχου και σας ενημερώνει πότε η μουσική σας, το podcast, η ταινία ή οτιδήποτε άλλο είναι πολύ δυνατά.  
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), πάνω από ένα δισεκατομμύριο έφηβοι και νέοι ενήλικες διατρέχουν κίνδυνο απώλειας ακοής εξαιτίας της εκτεταμένης έκθεσης σε δυνατούς ήχους.
Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την εφαρμογή Health, όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα επίπεδα ήχου των ακουστικών σας πιθανότατα δεν θα είναι διαθέσιμες από την αρχική σελίδα της σύνοψης .

Για να προσθέσετε αυτές τις μετρήσεις στα αγαπημένα σας (για ευκολότερη πρόσβαση), πατήστε στο "Επεξεργασία" στην επάνω δεξιά γωνία κάτω από τη φωτογραφία προφίλ σας και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με το αστέρι δίπλα στο "Ακουστικά επίπεδα ήχου" κάτω από την ένδειξη Ακρόαση .
Τώρα που τα δεδομένα για τα επίπεδα ήχου των ακουστικών σας υπάρχουν στο συνοπτικό πίνακα ελέγχου, πατήστε στο πλαίσιο κάτω από το στοιχείο Αγαπημένα για να δείτε περισσότερες πληροφορίες. Στο επάνω μέρος της σελίδας υπάρχει ένα γράφημα που δείχνει την έκθεσή σας σε διάφορα επίπεδα ήχου των ακουστικών, που οργανώνονται από την ώρα, την ημέρα, την εβδομάδα (προεπιλογή), το μήνα και το έτος.

Εάν τα επίπεδα ήχου σας είναι γενικά καλά, θα δείτε έναν πράσινο κύκλο με ένα OK δίπλα στην ένδειξη έκθεσης, πράγμα που σημαίνει ότι όλα ήταν κάτω από 80 ντεσιμπέλ (dB). Εάν τα επίπεδα ήχου σας είναι επιβλαβή, θα δείτε ένα κίτρινο τρίγωνο με ένα δυναμικό δίπλα σε αυτό που δείχνει ότι έχετε παραβιάσει επανειλημμένα το όριο των 80 ντεσιμπέλ ή έχετε ακούσει μουσική ή άλλο ήχο μόλις 74 ντεσιμπέλ για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Παρακάτω παρουσιάζεται μια ανάλυση των ορίων έκθεσης που προέρχονται απευθείας από τον Π.Ο.Υ.:

75 dB - 127 ώρες / 7 ημέρες
80 dB - 40 ώρες / 7 ημέρες
90 dB - 4 ώρες / 7 ημέρες
100 dB - 24 λεπτά / 7 ημέρες
110 dB - 2 λεπτά / 7 ημέρες
120 dB - 14 δευτερόλεπτα / 7 ημέρες

Μπορείτε να ακούσετε ένα τραγούδι πολύ δυνατά, αλλά αν είναι μόνο για μερικά δευτερόλεπτα, μπορεί να μην κάνει την ίδια ζημιά απ 'ότι αν ακούτε με χαμηλότερη ένταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., "η έκθεση σε ήχους κάτω των 80 dB δεν θα πρέπει να επηρεάζει την ακοή σας", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ακούτε αυτή τη σειρά ντεσιμπέλ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !