Οι πωλήσεις του Apple Watch μειώθηκαν και υπεύθυνη ειναι η Huawei

0
Το Apple Watch είναι το smartwatch με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Ωστόσο, οι πωλήσεις του smartwatch μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω των υψηλότερων πωλήσεων φθηνότερων φορητών συσκευών από την Huawei αλλά και τα AirPods της εταιρείας. Ωστόσο, η Apple διατηρεί τη νούμερο ένα θέση στο τμήμα των φορητών συσκευών. 


Σύμφωνα με μια νέα έκθεση ανάλυσης της αγοράς από την Canalys , οι πωλήσεις του Apple Watch μειώθηκαν από 6 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε 5,2 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2020. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας με έδρα το Cupertino μειώθηκε από 46,7% πέρυσι σε 36,3% φέτος και αυτό οφειλόταν στις υψηλότερες πωλήσεις των smartwatch της Huawei.

Η Huawei υπερδιπλασίασε το μερίδιο αγοράς της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Το μερίδιο αγοράς της αυξήθηκε από 7,9% το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε 14,9% το πρώτο τρίμηνο του 2020. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ετήσια αύξηση 113%. Απομάκρυνε τη Samsung από τη δεύτερη θέση, παρόλο που η μάρκα της Νότιας Κορέας βελτίωσε το μερίδιο αγοράς της από 9,6% το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε 12,4% το πρώτο τρίμηνο του 2020 για να επιτύχει ετήσια αύξηση 46%.

Ένας άλλος λόγος που ευθύνεται για χαμηλότερες πωλήσεις των Apple Watches είναι ότι οι άνθρωποι προτιμούσαν να ξοδεύουν στα AirPods παρά στο Apple Watch όταν πρόκειται για μια αγορά αξεσουάρ. Οι πελάτες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έστρεψαν την προσοχή τους στα AirPods ως αξεσουάρ που πρέπει να έχουν. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 70 εκατομμύρια χρήστες Apple Watch στον κόσμο, κάτι που είναι υψηλότερο από όλους τους χρήστες όλων των άλλων φορητών πλατφορμών.

Η μεγαλύτερη εικόνα εδώ είναι ότι η Apple εξακολουθεί να είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία των smartwatch και ότι είναι πολύ υψηλότερες τιμές πώλησης σε σύγκριση με άλλες μάρκες όπως η Huawei και η Samsung. Η Huawei ανταγωνίζεται με το Fitbit ( τώρα ανήκουν στην Google ), Garmin και τα Xiaomi με τις χαμηλότερες τιμές. Η Samsung, από την άλλη πλευρά, έχει κυκλοφορήσει μερικά πολύ καλά smartwatch στο παρελθόν και στοχεύει ακριβώς στην Apple.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !