Οι πωλήσεις του iPhone μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο, όπως και η υπόλοιπη αγορά των κινητών

0
Οι πωλήσεις του iPhone μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τον Gartner . Η Apple δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής που έχει επηρεαστεί που η αγορά γενικά παρουσίασε πτώση. 
Η Apple ήταν ο τρίτος πωλητής στον κόσμο με 40,92 εκατομμύρια iPhone που πωλήθηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σε σύγκριση με 44,57 εκατομμύρια πέρυσι την ίδια περίοδο, που αντιπροσωπεύει πτώση 8,2 %. Το μερίδιο αγοράς της ανέρχεται στο 13,7%.

Η Samsung επηρεάστηκε περισσότερο με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 22,7% σε ετήσια βάση με 55,33 εκατομμύρια smartphone που πωλούνται. Η Huawei, που ακολουθεί, σημείωσε πτώση 27,3% σε 42,50 εκατομμύρια μονάδες. Τα υπόλοιπα 5 κορυφαία περιλαμβάνουν τη Xiaomi με 27,82 εκατομμύρια πωλήσεις (ελαφρώς αύξηση 1,4%) και την Oppo με 23,95 εκατομμύρια πωλήσεις (μείωση 19,1%).

Συνολικά, 299,14 εκατομμύρια smartphone πωλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο, έναντι 374,92 εκατομμυρίων το προηγούμενο έτος. Η μείωση είναι 20,2% από το ένα έτος στο άλλο.

«Η πανδημία του ιού coronavirus προκάλεσε τη χειρότερη πτώση στην παγκόσμια αγορά smartphone ποτέ», λέει ο Gartner. "Οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους κινέζους κατασκευαστές και η Apple έχουν πληγεί σοβαρά από το προσωρινό κλείσιμο των εργοστασίων τους στην Κίνα και τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών λόγω της δημιουργίας παγκόσμιου περιορισμού", πρόσθεσε η εταιρεία.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !