Safari: γίνεται δυνατή η σύνδεση σε ιστότοπους με Face ID / Touch ID

0
Η Apple θέλει να απλοποιήσει τη διαδικασία σύνδεσης σε ιστότοπους με το Safari.Ανήκουν στο παρελθόν οι μέρες που πρέπει να εισαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, όπου τώρα μπορειτε να κάνετε τον έλεγχο ταυτότητας με το Face ID ή το Touch ID, όπως συμβαίνει ήδη σε πολλές εφαρμογές. 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας "Meet Face ID και Touch ID for the Web" στο WWDC 2020, η Apple παρουσιάζει ένα σύστημα που επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν το WebAuthn API (Web Authentication) για να επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται με αυτόν τον απλοποιημένο τρόπο. Πρέπει να εισάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους όταν συνδέονται για πρώτη φορά, αλλά μπορούν να συνδεθούν με το Face ID ή το Touch ID μετά για να επιταχύνουν τη διαδικασία. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων πρέπει να είναι ενεργοποιημένος για να εκμεταλλευτεί καποιος αυτήν τη μέθοδο σύνδεσης.

Η Apple προσθέτει ότι αυτή η ταυτοποίηση είναι ένας τρόπος για να αντισταθεί στο ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), επειδή το Safari θα επιτρέπει μόνο τη χρήση δημόσιων αναγνωριστικών που δημιουργήθηκαν στον ιστότοπο που χρησιμοποίησε το API. Επιπλέον, τα δημόσια αναγνωριστικά δεν μπορούν ποτέ να εξαχθούν από τον έλεγχο ταυτότητας στον οποίο δημιουργήθηκαν.

Αυτή η νέα δυνατότητα περιλαμβάνεται στο Safari 14, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο iOS 14 και στο MacOS Big Sur. Μπορείτε να βρείτε το τεχνικό βίντεο της Apple σε αυτήν τη διεύθυνση .

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !