Η Apple παρέχει έτοιμα Jailbroken iPhone σε ερευνητές ασφαλείας

0
Η Apple ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα το Πρόγραμμα Ερευνών για την Ασφάλεια, με στόχο τους ερευνητές ασφαλείας. Έχουν το δικαίωμα σε ένα ειδικό iPhone που διαφέρει από τα εμπορικά μοντέλα, με σκοπό την εύρεση ελαττωμάτων και την αναφορά τους στην Apple, ώστε να μπορούν να διορθωθούν με τις ενημερώσεις του iOS. 
Μπορούμε σχεδόν να μιλήσουμε για iPhone που είναι σπασμένα ( jailbreak), καθώς οι ερευνητές ασφαλείας θα έχουν πρόσβαση SSH και πρόσβαση root, κάτι που δεν είναι δυνατό με ένα "κλασικό" iPhone, εκτός εάν αποφασίσουμε να το κάνουμε jailbreak. Αυτό θα επιτρέψει στους ερευνητές ασφάλειας να σκάψουν λίγο βαθύτερα στα εσωτερικά του iOS.

Το πρόγραμμα της Apple, το οποίο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο , έχει πολύ συγκεκριμένους κανόνες:

Το iPhone παρέχεται για 12 μήνες (με δυνατότητα ανανέωσης) και παραμένει ιδιοκτησία της Apple.
Το iPhone δεν προορίζεται να είναι το κύριο smartphone του ερευνητή ασφαλείας και οποιαδήποτε ανακάλυψη παραβίασης ασφαλείας πρέπει να αναφέρεται αμέσως στην Apple αφού οποιοσδήποτε ερευνητής εντοπίσει ένα ελάττωμα με το τροποποιημένο iPhone θα δικαιούται ανταμοιβή με το πρόγραμμα bug bounty της Apple.

Οι ερευνητές ασφαλείας που ενδιαφέρονται για αυτό το τροποποιημένο iPhone πρέπει να έχουν λογαριασμό προγραμματιστή, να αποδείξουν ότι έχουν ήδη βρει ελαττώματα στην Apple ή σε προϊόντα άλλων κατασκευαστών, να έχουν ηλικία άνω των 18 και να μην έχουν εργαστεί στην Apple τους τελευταίους 12 μήνες.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της Apple  και προσφέρεται σε 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !