Τα μελλοντικά iPhone και Apple Watch ενδέχεται να είναι σε θέση να καθαρίζονται αυτόματα μόνα τους

0
Εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας, έχει καταστεί εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείτε το smartphone και το έξυπνο ρολόι σας πάντα καθαρό. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να γίνουν βρώμικες και στο εσωτερικό τους και δεν υπάρχει τρόπος να τις καθαρίσετε μόνοι σας. Ως εκ τούτου, η Apple εργάζεται σε έναν τρόπο για να διατηρεί τα εσωτερικά του Apple Watch, iPhone και άλλων συσκευών χρησιμοποιώντας μικροσκοπικούς αισθητήρες. 
Με την πάροδο του χρόνου, τα εσωτερικά εξαρτήματα και οι αισθητήρες μπορεί να λερωθούν, γεγονός που επηρεάζει τη λειτουργία τους. Για να τα διατηρήσει καθαρά και να τα απολυμάνει, η Apple πρότεινε μια ιδέα να τα διατηρήσει καθαρά χρησιμοποιώντας τη θερμότητα και το φως. Ένα ζευγάρι νέων αιτήσεων διπλώματος ευρεσιτεχνίας από την Apple που έχουν κατατεθεί στο USPTO (United States Patent and Trademark Office) εξηγούν πώς ορισμένοι τύποι αισθητήρων θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το δικό τους σύστημα καθαρισμού.

Ένα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας περιγράφει την ανάπτυξη μιας περιοχής μίνι όζοντος ή ακόμη και την αφαίρεση «ανεπιθύμητων οργανικών ενώσεων» μέσα σε μια συσκευή. Ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε παρόμοιες γραμμές εξηγεί τη χρήση του υπεριώδους φωτός με το ίδιο αποτέλεσμα. Και οι δύο απαριθμούν πώς οι αισθητήρες οξυγόνου στο αίμα, οι αισθητήρες αρτηριακής πίεσης και τα όργανα παρακολούθησης καρδιακού παλμού συγκαταλέγονται ανάμεσα σε τόσες πολλές εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές.

Ηλεκτρονικές συσκευές όπως τα smartphones και τα smartwatches μπορούν να εξοπλιστούν με αισθητήρες περιβάλλοντος όπως αισθητήρες αερίου, αισθητήρες θερμότητας και αισθητήρες πίεσης. Ωστόσο, τέτοιοι αισθητήρες είναι επιρρεπείς σε συσσώρευση οργανικών υπολειμμάτων όπως τρίχες σώματος, βρωμιά, λάδια και άλλα, καθιστώντας τους λιγότερο ακριβείς. Οι ακτίνες UV μπορούν να ξεκινήσουν μια διαδικασία φωτο-οξείδωσης για την απομάκρυνση τέτοιων καταλοίπων.
Όπως και να έχει θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον η χρησιμοποίηση τους στο μελον.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !