All News/Argonaytis Blog. George
Gadget, Tips
tweak (even though a donation is appreciated)
Apps tools as more as possible
Steve Jobs, Apple.

Τι σημαίνει η πράσινη ή πορτοκαλί κουκκίδα στη γραμμή κατάστασης του iPhone;

Leave a Comment
Μετά την αναβάθμιση του iPhone ή του iPad σε iOS 14, ίσως να έχετε παρατηρήσει μια πράσινη ή πορτοκαλί κουκκίδα στη γραμμή κατάστασης του iPhone. Από τότε που κυκλοφόρησε το iOS 14, οι χρήστες μπερδεύονται για το τι σημαίνει αυτή η πράσινη κουκκίδα και τι την κάνει να εμφανίζεται στη γραμμή κατάστασης.
Εάν αναρωτιέστε και εσείς το ίδιο πράγμα, τότε θα λάβετε την απάντησή σας εδώ. Αυτό που πολλοί χρήστες του iPhone δεν γνωρίζουν είναι η πράσινη ή πορτοκαλί κουκκίδα που βλέπουν στη γραμμή κατάστασης του iPhone τους είναι η ένδειξη εγγραφής. Πρόκειται για μια νέα δυνατότητα εστιασμένη στο απόρρητο που έχει εισαχθεί σε iOS 14 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Ο σκοπός της λειτουργίας της ένδειξης εγγραφής του iOS 14 είναι να ενημερώσει τους χρήστες όταν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί ενεργά την κάμερα ή το μικρόφωνο του iPhone τους. Η πράσινη κουκκίδα υποδεικνύει πότε η κάμερα χρησιμοποιείται, ενώ η πορτοκαλί κουκκίδα θα σας πει πότε το μικρόφωνο χρησιμοποιείται από μια εφαρμογή.

Οι ενδείξεις εγγραφής δεν περιορίζονται μόνο σε εφαρμογές τρίτων, καθώς εμφανίζονται επίσης όταν οι εφαρμογές όπως η κάμερα ή το τηλέφωνο και χρησιμοποιούν αυτές τις δυνατότητες. Για παράδειγμα, όταν πραγματοποιείτε μια κλήση, θα παρατηρήσετε την πορτοκαλί κουκκίδα στη γραμμή κατάστασης, ενώ η πράσινη κουκκίδα εμφανίζεται όταν τραβάτε φωτογραφίες.

Η ένδειξη εγγραφής εμφανίζεται στη γραμμή κατάστασης τόσο στην εφαρμογή όσο και στο Κέντρο ελέγχου. Η ένδειξη θα εμφανίζεται επίσης όταν το μικρόφωνο ή η κάμερα του iPhone σας χρησιμοποιείται κρυφά από μια εφαρμογή χωρίς να το γνωρίζετε.

Εάν εντοπίσετε μια εφαρμογή που παραβιάζει τα δικαιώματά της για πρόσβαση στην κάμερα ή το μικρόφωνό σας, μπορείτε πάντα να ανακαλέσετε την πρόσβασή της ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Ρυθμίσεις απορρήτου του iOS 14

Σε iPhone ή iPad, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε την επιλογή Απόρρητο.
Τώρα πατήστε στην επιλογή Μικρόφωνο και από την επόμενη οθόνη απενεργοποιήστε την εναλλαγή για την εφαρμογή με την οποία δεν θέλετε να κάνετε κοινή χρήση της πρόσβασης μικροφώνου.
Παρομοίως, από την οθόνη απορρήτου, πατήστε στην επιλογή Κάμερα και από την επόμενη οθόνη απενεργοποιήστε την εναλλαγή για την εφαρμογή με την οποία δεν θέλετε να μοιραστείτε την πρόσβαση στην Κάμερα.



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη