Συνελήφθη ένας 17χρονος στη Φλόριντα που κατηγορείται για παραβίαση του Twitter

0
Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι λογαριασμοί του Twitter όπως της Apple, του Elon Musk, του Μπαράκ Ομπάμα, του Μπιλ Γκέιτς και πολλοί άλλοι παραβιάστηκαν . Ο χάκερ ζήτησε τοτε από τους οπαδούς να του στείλουν Bitcoin, το οποίο θα διπλασιαστεί και θα επιστραφεί στην ίδια διεύθυνση. Τώρα οι τοπικές αρχές στη Φλόριντα έχουν πιάσει έναν 17χρονο και τον έχουν φυλακή. Κατηγορείται για 30 κατηγορίες κακουργήματος και φέρεται να είναι ο πρωταγωνιστής πίσω από το hack του Twitter. 
Το μέγεθος και η σοβαρότητα του hack ήταν τέτοια που το Twitter δεν μπορούσε να σταματήσει την εκμετάλλευση για πολλές ώρες. Ως έσχατη λύση, μπλοκάρουν επαληθευμένους λογαριασμούς από το tweet στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, ο έφηβος κατηγορείται για παραβίαση και ειναι ένοχος για 30 κατηγορίες, όπως απάτη, επικοινωνία και δόλια χρήση προσωπικών πληροφοριών.

Ο κρατικός εισαγγελέας του Χίλσμπορο Άντριου Γουόρεν κατέθεσε 30 κατηγορίες εναντίον του εφήβου αυτή την εβδομάδα για «απάτη ανθρώπων σε ολόκληρη την Αμερική»  με αυτό του Twitter που συνέβη στις 15 Ιουλίου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει περιλαμβάνουν έναν αριθμό οργανωμένης απάτης, 17 κατηγορίες απάτης επικοινωνίας ένα πλήθος δόλιας χρήσης προσωπικών πληροφοριών με πάνω από 100.000 $ για 30 ή περισσότερα θύματα, 10 κατηγορίες δόλιας χρήσης προσωπικών πληροφοριών και ένα πλήθος πρόσβασης σε υπολογιστή ή ηλεκτρονική συσκευή χωρίς εξουσιοδότηση.

Ο χάκερ είχε πρόσβαση στο εσωτερικό εργαλείο του Twitter, το οποίο του επέτρεψε να πλαστοπροσωπήσει πολλά διάσημα άτομα και εταιρείες. Το FBI, το IRS, η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ και ο νόμος της Φλόριντα συγκεντρώθηκαν και διερεύνησαν την απάτη των Bitcoin. Είναι ενδιαφέρον ότι ο έφηβος χρεώνεται ως ενήλικας και ο κρατικός εισαγγελέας λέει, "Αυτό δεν ήταν ένα συνηθισμένο 17χρονο."

Ο έφηβος φέρεται να εξαπάτησε ανθρώπους από το Bitcoin αξίας άνω των 100.000 $. Επιπλέον, λέγεται ότι εξαπάτησε ανθρώπους για ξεχωριστές περιπτώσεις επίσης. Το Twitter ισχυρίζεται ότι το hack χρησιμοποίησε την προσέγγιση της κοινωνικής μηχανικής και επιτέθηκε με επιτυχία σε 120 λογαριασμούς. Έχει επίσης πρόσβαση σε άμεσα μηνύματα 36 χρηστών του Twitter και κατέβασε δεδομένα απο επτά άλλους χρήστες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !