Το Cydia Substrate & Substrate Safe Mode λαμβάνει δύο ενημερώσεις με βελτιώσεις

0

Μετά από μια σύντομη διακοπή του Cydia Substrate τον περασμένο μήνα , ο Saurik φαίνεται να βρίσκεται ξανά σε αυτές για να δώσει λύσεις. Από σήμερα το πρωί, οι χρήστες του jailbreak checkra1n θα πρέπει να μπορούν να ανανεώνουν τις πηγές τους και να βλέπουν δύο αξιοσημείωτες νέες ενημερώσεις, όπως η έκδοση του Cydia Substrate έκδοση 0.9.7108 και η ασφαλής λειτουργία υποστρώματος έκδοση 0.9.6004 (safe mode).  Και τα δύο πακέτα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το jailbreak του checkra1n, καθώς το ένα οδηγεί την έγχυση tweak ενώ το άλλο χρησιμεύει ως η τελευταία επιλογη άμυνας  των αποτυχιών του jailbreak tweak και της πιθανότητας ενός επακόλουθου βρόχου εκκίνησης. Ευτυχώς, αυτά τα πακέτα λειτουργούν παράλληλα για να επιτρέψουν τη χρήση των jailbreak tweak σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ξεκινώντας με την ενημέρωση του Cydia Substrate, το αρχείο καταγραφής αλλαγών για την έκδοση 0.9.7108 έχει ως εξής:

Το υπόστρωμα Cydia 0.9.7108 βελτιώνει τη σταθερότητα . 

Από αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε ειναι οτι, αυτή η ενημέρωση θα πρέπει να κάνει το Cydia Substrate πιο σταθερό και να διορθώσει ένα σφάλμα όπου το Cydia Substrate θα σκοτώσει πρόωρα ορισμένες διαδικασίες. Ο Saurik συνεχίζει να εξηγεί ότι πιστεύει ότι αυτή η ενημέρωση επιλύει το πρόβλημα.

Όσον αφορά το πακέτο ασφαλούς λειτουργίας υποστρώματος, το αρχείο καταγραφής αλλαγών για την έκδοση 0.9.6004 βρίσκεται παρακάτω:

Ενημερώστε την Ασφαλή λειτουργία για να μην συντριβεί το dlopen (NULL, RTLD_NOLOAD) .

Όπως φαίνεται, αυτή η ενημέρωση επιλύει ένα σφάλμα που θα μπορούσε να είχε συμβεί στο παρελθόν κατά τη χρήση της ασφαλούς λειτουργίας του υποστρώματος.

Εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε από αυτά τα δύο πακέτα στο jailbreak, προφανώς συνιστάται να τα ενημερώσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα. Θα πρέπει να εμφανίζονται αυτόματα για εσάς κατά την ανανέωση των πηγών σας αρκεί να χρησιμοποιείτε ένα συμβατό εργαλειο jailbreak , όπως το checkra1n.

Ενώ το jailbreak με το unc0ver εκμεταλλεύτηκε κάποτε το Cydia Substrate και τα παρόμοια του αυτόνομα, ο κύριος προγραμματιστής Pwn20wnd τελικά περιόρισε τη χρήση του Substitute, καθώς το Cydia Substrate δεν ενημερώθηκε ποτέ για να υποστηρίζει συσκευές A12 (X) και νεότερες συσκευές . Αυτές οι ενημερώσεις επίσης δεν ισχύουν για τις jailbreaks συσκευές με Chimera και Odyssey , καθώς αυτές χρησιμοποιούν μια εναλλακτική μέθοδο έγχυσης των tweak.

 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !