Ένας Hacker επιδεικνύει την εκμετάλλευση του πυρήνα που μπορεί να κάνει jailbreak το iOS 13.6.1

0
Ο χάκερ του iOS @ 08Tc3wBB ανακοίνωσε ότι έχει μια εκμετάλλευση του πυρήνα που μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση ενός jailbreak.
Σύμφωνα με τα tweets που έστειλε ο προγραμματιστής, η εκμετάλλευσή του λειτουργεί στο iPhone 11 Pro Max που τρέχει στο iOS 13.6.1 και κυκλοφόρησε πρόσφατα. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο αυτός ο πυρήνας που εκμεταλλεύεται ειναι συμβατός με το πιο πρόσφατο iPhone, αλλά λειτουργεί και με την τελευταία διαθέσιμη έκδοση του iOS, καθιστώντας αυτήν την ανακοίνωση ακόμη πιο συναρπαστική.  

Στην ανακοίνωση του tweet του @ 08Tc3wBB σημείωσε επίσης ότι αυτό το exploit δεν χρησιμοποιεί την παραδοσιακή μέθοδο tfp0 που χρησιμοποιείται σε τρέχοντα jailbreaks. Αντ 'αυτού χρησιμοποιεί διαφορετική προσέγγιση από τη μέθοδο tfp0.

Χωρίς να αναφερθεί σε πολλές λεπτομέρειες, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του ο προγραμματιστής σημείωσε ότι χρησιμοποίησε προσαρμοσμένους πυρήνες ανάγνωσης / εγγραφής πρωτόγονων μεθόδων για να επιτύχει το jailbreak. Το tweet του συνοδεύεται επίσης από ένα βίντεο επίδειξης.

Συνεχίζοντας με την ανακοίνωσή του, ο προγραμματιστής σημείωσε ότι θα απελευθερώσει την εκμετάλλευση όποτε κρίνει σκόπιμο χωρίς να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του για να το παραδώσει στην κοινότητα jailbreak αντί να το κρατήσει για τον εαυτό του ή να το πουλήσει στον υψηλότερο πλειοδότη.

Υπάρχει κάποια εικασία ότι καθώς το exploit βρίσκεται στο iOS 13.6.1, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο προγραμματιστής θέλει να περιμένει έως ότου η Apple κυκλοφορήσει την τελική έκδοση του iOS 14 για να βεβαιωθεί ότι η Apple δεν θα έχει την ευκαιρία να το κλείσει κατά τη διάρκεια της beta περιόδου. Εάν το exploit είναι zero day, που σημαίνει ότι δεν είναι γνωστό στην Apple αυτή τη στιγμή, τότε αυξάνει τις πιθανότητες το exploit να είναι ακόμα διαθέσιμο και στο iOS 14.

 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !