Αποκαλύπτει ότι το Facebook επικοινώνησε με την Apple για να δώσει στον κατασκευαστή τη δυνατότητα στους χρήστες να αλλάξουν την προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σε iOS. "Για οποιονδήποτε άλλο προγραμματιστή στον τομέα της ανταλλαγής μηνυμάτων, ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι πραγματικά επίπεδος " στην πλατφόρμα της Apple, πιστεύει ο Stan Chudnovsky. Εάν η Apple αντικατόπτριζε την προσέγγιση του Android, "θα μας επέτρεπε να ανταγωνιστούμε πιο δίκαια όπου κυριαρχεί το iOS" .

Γιατί η Apple δεν προσφέρει το Messenger ή άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων από προεπιλογή; «Νομίζω ότι η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι ο κινητήρας των πωλήσεων υλικού», λέει ο Stan Chudnovsky. Είναι αλήθεια ότι το iMessage, που υπάρχει στην εφαρμογή Apple Messages, δεν είναι διαθέσιμο σε smartphone Android και ως εκ τούτου αποτελεί προστιθέμενη αξία για το iPhone.

Ο Craig Federighi, αντιπρόεδρος της Apple για iOS και macOS, δήλωσε προηγουμένως ότι η Apple εξετάζει και άλλες κατηγορίες για προεπιλεγμένες εφαρμογές σε iPhone και iPad. Αλλά αυτό δεν έχει προγραμματιστεί προς το παρόν.