Το ελάττωμα ανακαλύφθηκε  από την ομάδα ZecOps, η οποία ανακηρύσσεται ως «πρωτοπόρος της ανάλυσης σφαλμάτων» για να εντοπίσει λάθη χάκερ και να αποκαλύψει εξελιγμένες επιθέσεις. Η ομάδα αναφέρει ότι έχει δοκιμάσει ένα ελάττωμα στον πυρήνα που επιτρέπει την απόκτηση προνομίων σε επίπεδο iOS. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το ελάττωμα, αφού αξιοποιηθεί, σας επιτρέπει να έχετε τον πλήρη έλεγχο του iPhone. Ένας τέτοιος έλεγχος χρησιμοποιείται από jailbreaks για να θέσει ενεργό το Cydia και να εγκαταστήσει tweaks.

Αλλά το ελάττωμα δεν αποκαλύπτεται δημοσίως προς το παρόν. H ZecOps θα το δημοσιεύσει και θα το μοιραστεί μόλις η Apple το κατεβάσει με μια ενημέρωση στο iOS 14. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί με το iOS 14.2, το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε έκδοση beta από δημόσιους προγραμματιστές και δοκιμαστές .

Μόλις το ελάττωμα αποκαλυφθεί δημόσια, είναι πιθανό το Unc0ver ή ένα άλλο εργαλείο jailbreak να ενημερωθεί για να χρησιμοποιήσει το exploit και να προσφέρει iOS 14 jailbreak σε διαφορετικά iPhone και iPad. Για να δείτε τώρα αν το ελάττωμα μόνο θα είναι αρκετό ή αν θα είναι απαραίτητο να βασιστείτε σε άλλα στοιχεία.

Έτσι όσοι χρήστες παραμείνουν χωρίς να αναβαθμίσουν θα μπορούν και να το αξιοποιήσουν για jailbreak.