Η Apple δεν επιτρέπει υπηρεσίες gaming cloud όπως υπάρχουν σήμερα. Η λύση τους να είναι στο App Store  να υποβάλλουν κάθε παιχνίδι στην Apple . Η Apple πρέπει στη συνέχεια να εγκρίνει κάθε τίτλο, ο οποίος πρέπει να έχει τη δική του εφαρμογή. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά σύμφωνα με την πολιτική παιχνιδιών cloud Αυτός ο τύπος υπηρεσίας συγκεντρώνει τα παιχνίδια σε ένα μέρος.

Από τεχνικής άποψης, το Facebook θα μπορούσε να ξεκινήσει την υπηρεσία cloud gaming στο Safari απευθείας. Η Amazon το κάνει με τη Luna και η Microsoft σχεδιάζει να το κάνει με το xCloud . Αλλά το Facebook μας διαβεβαιώνει : το να περάσουμε από το Safari συνεπάγεται περιορισμούς. "Η Apple αντιμετωπίζει τα παιχνίδια με διαφορετικό τρόπο και συνεχίζει να ασκεί έλεγχο σε έναν πολύτιμο πόρο", διαμαρτύρεται το κοινωνικό δίκτυο.

Η μετάβαση στο Safari δεν αποτελεί προτεραιότητα για το Facebook. «Δεν θέλουμε οι άνθρωποι να πηγαίνουν στο Facebook 20 φορές την ημέρα. Έχουμε μια υπέροχη εφαρμογή », λέει ο Jason Rubin. "Πρέπει να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και το πρόγραμμα περιήγησης της Apple στο iOS και δεν είναι βελτιστοποιημένο για gaming cloud", προσθέτει ο αντιπρόεδρος των πρωτοβουλιών τυχερών παιχνιδιών στο Facebook.

Η υπηρεσία cloud gaming του Facebook κάνει ντεμπούτο σήμερα σε μερικές πολιτείες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η άφιξη σε άλλες περιοχές θα είναι μέσα στο 2021.