Το iOS 14 έχει γίνει το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για τα κινητά της Apple, ξεπερνώντας το iOS 13. Το μερίδιο εγκατάστασής του είναι 46,54% σύμφωνα με το
Mixpanel . Το iOS 13 είναι στο 46,27% για την σύγκριση. 

IOS 14 Υιοθέτηση υψηλότερο iOS 13

Το Mixpanel αναλύει την κυκλοφορία εφαρμογών και επομένως παρατηρεί τις συσκευές που χρησιμοποιούνται. Πολλές πληροφορίες αποκαλύπτονται με αυτήν την πρακτική, συμπεριλαμβανομένης της εγκατεστημένης έκδοσης του iOS. Χάρη σε αυτό σημαίνει ότι η Mixpanel μας παρουσιάζει κάθε χρόνο έναν χάρτη που απαριθμεί τα μερίδια των εγκαταστάσεων.

Το iOS 14 κυκλοφόρησε στην τελική έκδοση πριν από πέντε εβδομάδες.Επομένως θα έπρεπε να επαινεθεί για αυτό. Αλλά η νέα ενημέρωση του λειτουργικού τα πάει χειρότερα από το iOS 13 πέρυσι τέτοια εποχή. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου του 2019, το iOS 13 είχε ήδη φτάσει το 50% των μεριδίων εγκατάστασης . Το γεγονός ότι το iOS 14 δεν είναι ακόμη σε αυτό το επίπεδο μπορεί να είναι εκπληκτικό δεδομένης της νέας δυνατότητας της ενημέρωσης. Τα widget στην αρχική οθόνη και δεν έχουν πλέον κλήσεις που καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό προκάλεσε πολλά άτομα να εγκαταστήσουν την ενημέρωση για να έχουν αυτές τις δυνατότητες.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, το μερίδιο του iOS 12 και των προηγούμενων εκδόσεων είναι 7,19%. Αυτό ισχύει για άτομα που διαθέτουν iPhone ή iPad που δεν μπορούν να αναβαθμίσουν σε iOS 13 ή iOS 14. Περιλαμβάνει επίσης χρήστες που απλώς αρνούνται να ενημερώσουν.