Ο σαρωτής LiDAR του iPhone 12 Pro επιτρέπει σε κάποιον να μετρήσει αμέσως το ύψος κάποιου

0


Η σειρά iPhone 12 Pro διαθέτει αποκλειστικά έναν σαρωτή LiDAR τον οποίο η Apple έβαλε για πρώτη φορά στο iPad Pro 2020 νωρίτερα φέτος.
Παρά το γεγονός ότι η Apple είναι πολύ αισιόδοξη με το AR, ο σαρωτής LiDAR σε αυτές τις συσκευές  εξακολουθεί να έχει πολλές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες.   Ένα ευχάριστο νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει ο σαρωτής LiDAR στα νέα iPhone είναι η δυνατότητα μέτρησης του ύψους ενός ατόμου χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Measure.

Η μέθοδος είναι πολύ απλή και απαιτεί από τους κατόχους iPhone 12 Pro ή iPhone 12 Pro Max να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Measure στη συσκευή τους. Με την εφαρμογή Μέτρηση ανοιχτή, η Apple σημειώνει ότι πρέπει να τοποθετηθεί το άτομο μακριά από το iPhone με τέτοιο τρόπο ώστε να εμφανίζεται στην οθόνη από το κεφάλι έως τα δάχτυλα των ποδιών. Λίγα λεπτά αργότερα, ο σαρωτής LiDAR θα ανιχνεύσει και θα σαρώσει αυτόματα το ύψος του ατόμου και θα εμφανιστεί μια γραμμή πάνω από ένα άτομο που δείχνει το ύψος του. Κάποιος μπορεί επίσης να τραβήξει μια φωτογραφία του ατόμου με το ύψος του και στη συνέχεια να τη μοιραστεί μαζί του αργότερα. Η Apple σημειώνει επίσης ότι μπορεί κανείς να μετρήσει ακόμη και το ύψος ενός ατόμου που κάθεται σε μια καρέκλα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Measure.

Μέτρο iPhone 12

Εκτός από το iPhone 12 Pro και το iPhone 12 Pro Max, η δυνατότητα είναι επίσης διαθέσιμη στη σειρά iPad Pro 2020 που διαθέτει σαρωτή LiDAR.

Δεδομένου ότι ο σαρωτής LiDAR είναι σε θέση να δημιουργήσει έναν τρισδιάστατο χάρτη μιας σκηνής, η μέτρηση του ύψους θα είναι επίσης ακριβής, σε αντίθεση με ορισμένες άλλες εφαρμογές AR που προσφέρουν παρόμοια λειτουργικότητα, αλλά βασίζονται μόνο στα δεδομένα της κάμερας για αυτό.



 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !