Πέντε υπάλληλοι της Amazon που εργάζονται σε κέντρα διανομής συνελήφθησαν από την αστυνομία για κλοπή 500.000 ευρώ από τα iPhone
Η ιστορία λαμβάνει χώρα από την Ισπανία και στη Μαδρίτη για να είμαστε ακριβείς. 

Οι υπάλληλοι της Amazon είχαν μαζί τους 10 iPhone κατά τη σύλληψή τους. Είχαν επίσης μεγάλο αριθμό ετικετών με τα IMEI των διαφορετικών τηλεφώνων. Ο στόχος τους ήταν να περιπλέξουν την αστυνομική έρευνα. Αυτές οι ετικέτες υπάρχουν συνήθως στο πίσω μέρος του κουτιού των iPhone.

Σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο , όλα ξεκίνησαν με εσωτερική έρευνα στο Amazon. Ο διαδικτυακός έμπορος παρατήρησε ότι κάποια συσκευασία τηλεφώνου υψηλής ποιότητας είχε βάρος που δεν ταιριάζει με αυτό της βάσης δεδομένων. Η ομάδα ασφαλείας του Amazon έβαλε διακριτικά μερικές κάμερες. Ήθελε να ελέγξει τι έκαναν ορισμένοι υπάλληλοι από τα premium smartphone.


Αυτό της επέτρεψε να εντοπίσει τρεις από τους πέντε κλέφτες.
Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της εργάσιμης ημέρας. Ο τέταρτος συνελήφθη ενώ εργαζόταν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο πέμπτος εμφανίστηκε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα.

Η έρευνα σχετικά με την κλοπή των iPhone συνεχίζεται. Οι ισπανικές αρχές θέλουν να μάθουν πού είναι τα iPhone και ποιο είναι το ταξίδι τους. Και όπως θα περίμενε κανείς, η Amazon απέλυσε και τους πέντε υπαλλήλους.