Στην Καλιφόρνια, οι σερίφηδες του νομού εκδίδουν κρυφές άδειες όπλων (CCW άδειες). Το πράττουν βάσει εύρεσης «σοβαρού λόγου». Μια τέτοια άδεια σάς επιτρέπει να έχετε μαζί σας ένα όπλο, αρκεί να είναι καλά κρυμμένο.

Όσον αφορά τον Thomas Moyer, το στέλεχος της Apple είχε υποσχεθεί 200 iPad αξίας περίπου 70.000 $ δολαρίων για να έχει τέσσερις άδειες CCW. Ο Ed Swanson, πληρεξούσιος δικηγόρος του Thomas Moyer, πιστεύει ότι ο πελάτης του είναι παράπλευρη ζημιά σε μια «μακρά, πικρή και πολύ δημόσια διαμάχη μεταξύ του σερίφη της Santa Clara County και του εισαγγελέα» . Διασφαλίζει ότι ο πελάτης του είναι αθώος. Από την πλευρά της, η Apple λέει ότι έχει ενημερωθεί για τους ισχυρισμούς σχετικά με τον υπάλληλό της. Η εταιρεία διενήργησε εσωτερική έρευνα και δεν βρήκε κάποιο αδίκημα.

Ο Thomas Moyer έχει εργαστεί στην Apple εδώ και 15 χρόνια. Είναι ο επικεφαλής της παγκόσμιας ασφάλειας του κατασκευαστή από τον Νοέμβριο του 2018. Έγινε πιο γνωστός εκτός της Apple χάρη σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους το 2018 όταν το στέλεχος προειδοποίησε για τις πιθανές συνέπειες της αποκάλυψης πληροφοριών για ιδιωτικές εταιρείες σε τρίτους πάνω στα σχέδια του iphone.