Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Apple
ανακοίνωσε το δεύτερο Mac της με το chip M1 και ειναι ένα Mac mini. Έτσι, ενώνει το MacBook Air με το τσιπ Apple M1 .

Η Apple λέει ότι το Mac mini είναι τρεις φορές πιο γρήγορο (CPU CPU) από το τρέχον Mac mini με Intel chips. Για τα γραφικά, είναι έξι φορές καλύτερο από το τρέχον Mac mini σύμφωνα με την Apple. Για την μηχανική εκμάθηση, πετά: Η Apple μιλά για απόδοση 15 φορές καλύτερη.

Το Mac mini με το τσιπ M1 μπορεί να χειριστεί έως και 16 GB μνήμης RAM και έως 2 TB αποθήκευσης SSD. Η Apple ορίζει ότι καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από το τρέχον Mac mini (έως και 60% λιγότερο). Επιπλέον, βρίσκουμε την παρουσία του Wi-Fi 6.

Στο πίσω μέρος, το Mac mini με το τσιπ M1 διαθέτει θύρα Ethernet 1 Gb / s, θύρα Thunderbolt / USB 4, θύρα HDMI 2.0, θύρα USB-A και υποδοχή ρεύματος. Επίσης, αυτός ο Mac δεν διαθέτει ανεμιστήρα, ο οποίος επιτρέπει τη σιωπή. Όσον αφορά την ασφάλεια, βρίσκουμε τον θύλακα της Apple για την αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων.

Το Mac mini με το τσιπ M1, το οποίο τρέχει το MacOS Big Sur, θα είναι φθηνότερο από το τρέχον Mac mini. Η πρώτη τιμή στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 699 δολάρια (799 ευρώ στην Ελλάδα). Ήταν 799 $ για την προηγούμενη γενιά. Οι προπαραγγελίες θα είναι διαθέσιμες σήμερα. Το μάρκετινγκ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.