Η τεχνολογία LTPO οδηγεί σε έναν πιο ενεργειακά αποδοτικό πίνακα. Αυτός ο πίνακας είναι υπεύθυνος για την ενεργοποίηση και την απενεργοποίηση κάθε εικονοστοιχείου στην οθόνη. Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε επομένως να αυξήσει την αυτονομία. Ή θα μπορούσε να επιτρέψει την προσθήκη νέων δυνατοτήτων, όπως μια οθόνη 120 Hz.

Ο αναλυτής οθονών Ross Young θεωρούσε κάποτε ότι η τεχνολογία LTPO ήταν απαραίτητη για να έχει οθόνη 120Hz στο iPhone. Το iPhone 13 μπορεί να είναι απλώς το πρώτο τηλέφωνο της Apple με το ProMotion.

Το ProMotion υπάρχει ήδη στο iPad Pro. Αυτό το σύστημα επιτρέπει ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz. Η προσαρμογή γίνεται σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με τη χρήση του iPad. Οι φήμες ανέφεραν την άφιξη του ProMotion στο iPhone 12, αλλά αυτό δεν συνέβη. Είναι πιθανό ότι η υποστήριξη 5G και η οθόνη 120Hz είχαν μεγάλη επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με τα πρωτότυπα . Με τα νέα τσιπ 5G και την τεχνολογία LPTO για το 2021, η συνολική κατανάλωση έπρεπε να μειωθεί.

Για τις πληροφορίες, η Apple γνωρίζει ήδη την τεχνολογία LPTO. Ο κατασκευαστής την χρησιμοποιεί στα Apple Watch Series 5 και Apple Watch Series 6. Αυτό κατέστησε δυνατή τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας παρόμοια με τα προηγούμενα μοντέλα, προσφέροντας παράλληλα μια οθόνη ορατή πάντα.