Η ανάλυση του iPhone 12 Pro αποκαλύπτει ότι κοστίζει στα 406 δολαρια στην Apple

0


Έχει περάσει περισσότερο από ένα μήνα από τότε που η Apple παρουσίασε τη σειρά των iPhone 12.
Μια νέα έρευνα από τους ειδικούς της Fomalhaut Techno Solutions αποκαλύπτει πόσο κοστίζει στην Apple η κατασκευή του iPhone 12 Pro. Σύμφωνα με την έκθεση, τα συστατικά του iPhone 12 Pro κοστίζουν το 27% της αξίας του τηλεφώνου. Είναι μια απότομη αύξηση από το περυσινό 9,1 τοις εκατό. 

Η αύξηση της τιμής των συστατικών είναι πιθανότατα λόγω της προσθήκης του 5G. Σύμφωνα με την έκθεση, τα εξαρτήματα του iPhone 12 Pro κοστίζουν 406 $ δολαρια. Επιπλέον, το iPhone 12 Pro έχει περισσότερα εξαρτήματα από τη Νότια Κορέα σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το iPhone 12 χρησιμοποιεί οθόνες OLED που προέρχονται από την LG και την Samsung, και οι δύο από τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι οθόνες OLED είναι τα πιο ακριβά εξαρτήματα και κοστίζουν 70 $  δολαρια ανά μονάδα. Επιπλέον, το μόντεμ Qualcomm X55 5G αντιστοιχεί σε άλλα $ 90. Εν τω μεταξύ, άλλα σημαντικά στοιχεία όπως το τσιπ A14 Bionic κοστίζει 40 $. Το κόστος της μνήμης RAM ανέρχεται στα 12,80 $ / μονάδα και το κόστος αποθήκευσης (η Ram) προσθέτει άλλα 19,20 $. Είναι ενδιαφέρον ότι ο αισθητήρας της κάμερας απο τη Sony είναι σχετικά φθηνός στα 7,4 $ και 7,9 $.

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα η Apple να πληρώνει λιγότερα για τα εξαρτήματα λόγω του μεγάλου όγκου των παραγγελιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το teardown παραθέτει μόνο το κόστος όλων των εξαρτημάτων του iPhone 12 Pro. Δεν λαμβάνει υπόψη άλλες δαπάνες όπως  μάρκετινγκ και επενδύσεις αλυσίδας εφοδιασμού. Η εταιρεία πρέπει επίσης να δαπανήσει χρήματα για επισκευές εγγύησης και αυτό δεν περιλαμβάνεται στα 406 $.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !