Έκανε την εμφάνιση του το αναδυόμενο παράθυρο που ρωτά τους χρήστες του iOS 14 εάν συμφωνούν ή αρνούνται ότι μια εφαρμογή τους έχει εντοπίσει.
Ορισμένα άτομα που χρησιμοποιούν iOS 14.3 και iOS 14.4 beta έχουν δει το μήνυμα να εμφανίζεται, αναφέρει το
MacRumors .  

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να δούμε το αναδυόμενο του iOS 14 στην εφαρμογή NBA. "Να επιτρέπεται στο NBA να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας μέσω εφαρμογών και ιστότοπων άλλων εταιρειών;" Τα δεδομένα σας θα χρησιμοποιηθούν για να σας προσφέρουν μια καλύτερη εξατομικευμένη διαφημιστική εμπειρία » , μπορούμε να διαβάσουμε. Ο χρήστης έχει τότε την επιλογή και είτε επιλέγει "Ζητήστε από την εφαρμογή να μην σας παρακολουθεί", είτε επιλέγει "Να επιτρέπεται".


Όπως μπορούμε να δούμε, αυτό είναι ένα αίτημα να μην παρακολουθούντο χρήστες κάτω από το iOS 14. Η εφαρμογή πρέπει να εξακολουθεί να σέβεται την επιλογή του χρήστη.
Η Apple
έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα καταργήσει τις εφαρμογές του App Store που θα συνεχίσουν να παρακολουθούν χρήστες που έχουν αρνηθεί μια τέτοια ενέργεια.

Η Apple σχεδίασε αρχικά αυτήν τη λειτουργία ανίχνευσης με το iOS 14 τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, ο κατασκευαστής συμφώνησε να την αναβάλει έως το 2021 λόγω κριτικών από ορισμένες ομάδες και διαφημιστές. Προφανώς έχει πραγματοποιήσει μια δοκιμή αυτή τη στιγμή με ορισμένους χρήστες. Επισήμως, η λειτουργία έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος. Θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο σε όλους με iOS 14.4.