Πώς να χρησιμοποιήσετε στο iPhone το Back Tap Controls για συντομεύσεις και άλλα

0

Στο iOS 14, η Apple εισήγαγε μια λειτουργία που ονομάζεται "Back Tap" χωρίς σχεδόν να πει πολλά για αυτό. Η λειτουργία, ειναι μέρος της επιλογής προσβασιμότητας στο iOS 14, όπου σας επιτρέπει να πατήσετε το πίσω μέρος του iPhone σας για να ενεργοποιήσετε μια ενέργεια, όπως το άνοιγμα ενός προγράμματος ή τη λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης. 


Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το Back Tap, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε. 

 Δείτε πώς

  1. Στο iPhone σας πηγαίνετε στα Ρυθμίσεις > Accessibility (Προσβασιμότητα)
  2. Κάντε Touch (Άγγιγμα)
  3. Σύρετε προς τα κάτω και επιλέξτε Back Tap (Πίσω Άγγιγμα)
  4. Πατήστε Double Tap (Διπλό Άγγιγμα) ή Triple Tap (Τριπλό Άγγιγμα) για να επιλέξετε κάποια ενέργεια
  5. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Double ή Triple Back Tap για να ενεργοποιήσετε αυτοματισμούς από την εφαρμογή των Συντομεύσεων.

 

Εάν τυχόν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό για να κάνετε κάτι όπως να ανεβάσετε το Κέντρο Ελέγχου, το Κέντρο Ειδοποιήσεων κ.λπ., που καταλαμβάνει την οθόνη σας, κάνοντας την ίδια χειρονομία θα οδηγηθείτε πίσω στο σημείο που ήσασταν αρχικά.

Δείτε πώς φαίνεται η διαδικασία:

ios-14-pos-na-chrisimopoiisete-to-neo-iphone-back-tap-1

Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα διπλό ή τριπλό Πίσω Άγγιγμα ή να ρυθμίσετε και τα δύο. Οι ενέργειες συστήματος βρίσκονται στην κορυφή. Σύρετε προς τα κάτω για να επιλέξετε μια ενέργεια Προσβασιμότητας ή χρησιμοποιήστε έναν αυτοματισμό της εφαρμογής Συντομεύσεων.


Τι μπορεί να κάνει Back Back Tap Trigger;

Είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να κρατάτε τις εφαρμογές ή τις λειτουργίες που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Back Tap για να ανοίξετε την κάμερα όταν πατήσετε δύο φορές το πίσω μέρος του τηλεφώνου σας. Ή για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης όταν πατήσετε τρεις φορές.

Εάν αυτές δεν είναι επιλογές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, μην ανησυχείτε. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τις συντομεύσεις με το Back Tap, που σημαίνει μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε με ένα διπλό ή τριπλό πάτημα στο πίσω μέρος του τηλεφώνου σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση που σας επιτρέπει να συνδεθείτε σε ένα ηχείο AirPlay στο σπίτι σας και, στη συνέχεια, να το αντιστοιχίσετε σε ένα διπλό πάτημα. Την επόμενη φορά που θα ακούτε μουσική και θέλετε να την στείλετε σε αυτό το ηχείο, απλώς πατήστε δύο φορές το πίσω μέρος του τηλεφώνου σας.

Λειτουργεί το Back Tap με θήκη?

Ναί...πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πατάτε με αρκετή δύναμη, αλλά η λειτουργία λειτουργεί.

Το κλειδί ειναι να πατάει σταθερά το τηλέφωνο στο πίσω μέρος. Εάν η θήκη σας δεν είναι πολύ παχιά, τότε πρέπει να ενεργοποιούνται οι αισθητήρες και το υλικό μέσα στο τηλέφωνο. Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν επίσης ότι το διπλό πάτημα λειτουργεί καλύτερα από το τριπλό πάτημα, οπότε πειραματιστείτε με αυτό για να δείτε εάν ενα ή και τα δύο λειτουργούν καλά για εσάς.


 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !