Πώς να χρησιμοποιήσετε το Picture-in-Picture στο iPhone

0

Εδώ και πολύ καιρό η Apple έφερε και στα iphone την δυνατότητα της εικόνας στην εικόνα με δυο παράθυρα στην οθόνη του κινητού μας έτσι ώστε να κάνουμε τις δουλειές μας ευκολότερα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να την ενεργοποιήσετε

  • Μεταβείτε στις ΡυθμίσειςΓενικά  >  Εικόνα σε εικόνα και βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή δίπλα στο Έναρξη PiP Αυτόματη είναι ενεργοποιημένη.
  • Ενώ χρησιμοποιείτε μια συμβατή εφαρμογή, μεταβείτε στην αρχική οθόνη σας. Το παράθυρο της εφαρμογής θα συρρικνωθεί σε μια μικρογραφία. Μετάβαση σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.
  • Πατήστε το εικονίδιο μεγιστοποίησης για έξοδο από τη λειτουργία εικόνας σε εικόνα.

Αυτό το άρθρο εξηγεί τον τρόπο χρήσης της λειτουργίας Picture in Picture σε iPhone με iOS 14 και νεότερες εκδόσεις.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την εικόνα στην εικόνα με το FaceTime

Η λειτουργία Picture in Picture (PiP) σε ένα iPhone κάνει πιο εύκολη την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο σε μια υποστηριζόμενη εφαρμογή όπως το Vimeo ή να πραγματοποιήσετε μια κλήση FaceTime, για παράδειγμα, κάνοντας κάτι άλλο.

  1. Όταν βρίσκεστε σε κλήση FaceTime, πατήστε Home ή σύρετε προς τα πάνω για να εμφανιστεί η αρχική οθόνη σας. 

  2. Το παράθυρο των κλήσεων FaceTime μειώνεται σε μια μικρογραφία. Τώρα μπορείτε να μεταβείτε σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή κατά την κλήση. Επιστρέψτε σε μια πλήρη οθόνη FaceTime με ένα πάτημα στο μικροσκοπικό εικονίδιο μεγιστοποίησης. 

  3. Το PiP σάς επιτρέπει να τροποποιήσετε το παράθυρο βίντεο με μερικούς τρόπους:

    • Σύρετέ το σε διαφορετική γωνία της οθόνης.
    • Τσιμπήστε το ανοιχτό για να το κάνετε μεγαλύτερο ή τσιμπήστε το για να συρρικνώσετε το μέγεθος μεταξύ μικρής, μεσαίας και πλήρους οθόνης.
    • Σύρετε το από την αριστερή ή τη δεξιά άκρη της οθόνης για να αποκρύψετε το παράθυρο. Ο ήχος θα συνεχίσει να παίζει, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την οθόνη για κάτι άλλο.
    • Πατήστε το παράθυρο βίντεο για εμφάνιση ή απόκρυψη των στοιχείων ελέγχου.
    • Πατήστε Κλείσιμο για να κλείσετε το παράθυρο βίντεο.

Πώς να παρακολουθήσετε το YouTube σε εικόνα σε λειτουργία εικόνας

Δυστυχώς, το YouTube δεν είναι συμβατό με τη λειτουργία Picture in Picture της Apple. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε το PiP στο YouTube είναι να γίνετε συνδρομητής του YouTube Premium

Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη εικόνα σε λειτουργία εικόνας

Αν και το PiP είναι μια βολική λειτουργία, ίσως να μην θέλετε να ξεκινά αυτόματα όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο και να επιστρέφετε στην αρχική οθόνη. Ένας διακόπτης εναλλαγής το εμποδίζει να ενεργοποιηθεί αυτόματα. 

Μπορείτε ακόμα να ξεκινήσετε το Picture in Picture χειροκίνητα.Κάνετε αναπαραγωγή του βίντεο και πατήστε στην οθόνη για να εμφανιστούν τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο "Εικόνα σε εικόνα" πάνω από το παράθυρο αναπαραγωγής. (Είναι ένα μικρό ορθογώνιο με ένα βέλος που δείχνει ένα μικρότερο ορθογώνιο.)

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις

  2. Μεταβείτε στο Γενικά > Εικόνα σε εικόνα .

  3. Εναλλαγή του διακόπτη στη θέση Off .   

    4.Για να το ενεργοποιήσετε, επαναλάβετε αυτά τα βήματα και αλλάξτε το διακόπτη στη θέση Ενεργοποίηση .

    Εφαρμογές που υποστηρίζουν Picture-in-Picture στο iPhone


    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PiP με τις περισσότερες από τις εφαρμογές της Apple που χειρίζονται το περιεχόμενο των βίντεο, όπως Apple TV, Podcasts, iTunes, FaceTime, Files, Home και Safari. Πολλές εφαρμογές τρίτων υποστηρίζουν επίσης το Picture in Picture.

        Netflix
        Disney +
        ESPN
        HBO Go
        Μέγιστο HBO
        Amazon Prime βίντεο
        Ταινίες και TV Google Play
        CNN: Breaking US & World News
        Χούλου
        Βίντεο PBS
        Τσέπη
        Vimeo


    Ενώ πολλές δημοφιλείς εφαρμογές υποστηρίζουν το PiP, ορισμένες από τις πιο γνωστές εφαρμογές δεν το περιλαμβάνουν, συμπεριλαμβανομένων των Instagram, TikTok, Twitter, Facebook και Reddit. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε ιστότοπους όπως αυτούς σε πρόγραμμα περιήγησης για κινητά σε λειτουργία PiP.

    Για να μάθετε εάν η αγαπημένη σας εφαρμογή υποστηρίζει το PiP, ξεκινήστε να παρακολουθείτε ένα βίντεο και μεγιστοποιήστε το σε πλήρη οθόνη. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Home (αν το έχετε) ή σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για έξοδο από την εφαρμογή. Εάν λάβετε μια κινούμενη μικρογραφία, είναι συμβατή, διαφορετικά δεν είναι.
    Πρόγραμμα περιήγησης που υποστηρίζουν την εικόνα σε εικόνα 

    Μπορείτε επίσης να απολαύσετε το PiP στο Safari και όλες τις κοινές εφαρμογές προγράμματος περιήγησης. Ανοίξτε έναν ιστότοπο με ενσωματωμένα βίντεο και ακολουθήστε την ίδια μέθοδο όπως παραπάνω. 

        Google Chrome
        Firefox
        Firefox Focus
        Microsoft Edge
        Opera Touch


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !