Σε ένα email στους προγραμματιστές του Parler, η Apple αναφέρει ότι έχει λάβει καταγγελίες ότι η εφαρμογή χρησιμοποιείται από υποστηρικτές του Donald Trump. Ο τελευταίος είχε επικοινωνήσει στον Parler για να προβλέψει την εισβολή στο Washington Capitol που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple λέει ότι η εφαρμογή δεν ακολουθεί διάφορους κανόνες του App Store, εξ ου και η πιθανή απόσυρσή της σε λίγες ώρες.

«Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι το Talking δεν μετριάζει αποτελεσματικά ή αφαιρεί περιεχόμενο που ενθαρρύνει παράνομη δραστηριότητα», έγραψε η Apple στο email της. Ο κατασκευαστής προσθέτει ότι το περιεχόμενο «παρουσιάζει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των χρηστών». Σημειώνει επίσης ότι το Parler είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες. "Δεν θα διανείμουμε εφαρμογές που περιέχουν επικίνδυνο και επιβλαβές περιεχόμενο" , ανέφερε το email.

Οι προγραμματιστές Parler καλούνται να υποβάλουν μια ενημέρωση στην εφαρμογή τους στην Apple. Πρέπει επίσης να παρουσιάσουν ένα σχέδιο εποπτείας του περιεχομένου. Εάν οι προγραμματιστές δεν ακολουθούν τις οδηγίες, τότε η εφαρμογή θα εξαφανιστεί από το App Store.

Η Google όμως δεν περίμενε στο Android... η ομάδα έχει ήδη καταργήσει την εφαρμογή Talking από το Play Store. Από την πλευρά του, το Twitter έκλεισε οριστικά τον λογαριασμό του Donald Trump . Ο λόγος είναι ότι είναι ότι «λόγω του κινδύνου για περαιτέρω υποκίνηση στη βία» .