Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε σήμερα, ο Λευκός Οίκος αναφέρει λεπτομερώς τη λίστα των αγαλμάτων που θα είναι παρόντα, συμπεριλαμβανομένης αυτής και για τον Steve Jobs. «Ο Εθνικός Κήπος θα χτιστεί για να αντικατοπτρίζει τη θαυμάσια λαμπρότητα του διαχρονικού. Θα είναι ένα μέρος όπου πολίτες, νέοι και ηλικιωμένοι, μπορούν να ανανεώσουν το όραμά τους για το μεγαλείο και να αναλάβουν την πρόκληση που έδωσα σε όλους τους Αμερικανούς στην πρώτη ομιλία μου στο Κογκρέσο, δηλαδή να πιστεύεις στον εαυτό σου στο μέλλον και πιστέψτε, για άλλη μια φορά, στην Αμερική », λέει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σημειώνει ότι κάθε άγαλμα έχει επιλεγεί για να «ενσωματώσει το αμερικανικό πνεύμα τόλμης και της πρόκλησης, της αριστείας και της περιπέτειας, του θάρρους και τις εμπιστοσύνης, της πίστης και της αγάπης» .

Η μεγάλη λίστα μπορεί να βρεθεί σε αυτήν τη σελίδα . Εκτός από το άγαλμα του Steve Jobs, θα υπάρχουν και εκείνα των Thomas Edison, Nikola Tesla, Walt Disney, Albert Einstein, Whitney Houston, Norman Rockwell και Kobe Bryant.