Οι χρήστες του iPhone και του iPad έχουν ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια σε συνδρομές για εφαρμογές από το
App Store . Σύμφωνα με τον Sensor Tower , οι δαπάνες έθεσαν νέο ρεκόρ στα 10,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τις 100 πιο δημοφιλείς εφαρμογές.  


Αυτό το ποσό των 10,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για συνδρομές εφαρμογών από το App Store αντιπροσωπεύει μια αύξηση 32% σε διάστημα ενός έτους.
Συγκριτικά, το ποσό από την πλευρά του Android ήταν 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 42% Αυτή η διαφορά είναι αρκετά σημαντική. Το iOS έχει μερίδιο αγοράς περίπου 15-20% παγκοσμίως, ωστόσο οι χρήστες ξοδεύουν σημαντικά περισσότερα από ό, τι οι συνομηλίκοι τους με μια συσκευή Android.

Οι πιο ενεργοί χρήστες για συνδρομές εντός μιας εφαρμογής είναι Αμερικανοί. Ξόδεψαν 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή αύξηση 26% σε σύγκριση με το 2019. 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια αυτού του ποσού προορίζονταν για iOS.

Μιλώντας για τους Αμερικανούς, η παραπάνω εικόνα δείχνει τις 10 κορυφαίες εφαρμογές που έχουν δημιουργήσει τα περισσότερα έσοδα. Η πρώτη στήλη ομαδοποιεί το App Store και το Play Store. Οι νικητές ήταν οι YouTube, Disney + και Tinder. Εάν λάβουμε υπόψη μόνο το App Store, βρίσκουμε τις ίδιες εφαρμογές, με αντίστροφη θέση για την Tinder και τη Disney +. Από την πλευρά του Android, το Google One είναι μπροστά από τα Disney + και την Pandora.