Το νέο εργαλείο από τον ιστότοπο της Apple

«Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης πραγματοποιώντας την είσοδο στο iCloud ή επαναφέροντας τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID. Μάθετε πώς να το κάνετε χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία », λέει η Apple στον ιστότοπό της. Προσδιορίζονται οι ακόλουθες πληροφορίες:

  • Πρέπει να είστε ο κάτοχος της συσκευής. Απαιτείται απόδειξη ιδιοκτησίας. Η απόδειξη ιδιοκτησίας πρέπει να περιλαμβάνει τον σειριακό αριθμό προϊόντος, IMEI ή MEID.
  • Τα δεδομένα στη συσκευή σας θα διαγραφούν. Εάν η Apple πρέπει να απενεργοποιήσει το Κλείδωμα ενεργοποίησης στη συσκευή σας, όλα τα αρχεία και τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα εκεί θα διαγραφούν οριστικά. Σημειώστε ότι εάν επαναφέρετε τη συσκευή από ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείας, το Activation Lock θα ενεργοποιηθεί ξανά.
  • Δεν μπορούμε να ξεκλειδώσουμε μια διαχειριζόμενη συσκευή. Εάν η συσκευή σας ανήκει σε επιχείρηση ή εκπαιδευτικό ίδρυμα, επικοινωνήστε με το τμήμα πληροφορικής ή τον επόπτη σας. Επίσης, δεν αποδεχόμαστε μαζικά αιτήματα.
  • Η συσκευή σας δεν πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση χαμένης λειτουργίας


Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Activation Lock είναι η ασφάλεια της Apple.
Σας επιτρέπει να ασφαλίζετε μια συσκευή, ακόμη και σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής, και να την βρίσκετε πιο εύκολα. Η απενεργοποίηση μπορεί να είναι χρήσιμη σε περίπτωση πώλησης ή δώρου σε ένα αγαπημένο άτομο.