Η Apple συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του iPhone

0


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple εργάζεται σε μια νέα επίστρωση μπαταρίας παράλληλα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Apple εξηγεί πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενεργά υλικά καθόδου για μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Αυτή η εφεύρεση έγινε με την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ σύμφωνα με την πρόταση αριθ. 85F59 της WFO  CRADA 1500801 μεταξύ της Apple Inc. και του Argonne National Laboratory που λειτουργούσε για το Υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ορισμένα δικαιώματα στην εφεύρεση.

Είναι πολύ συνηθισμένο τα μέταλλα μετάβασης από τις καθόδους να διαλύονται στον ηλεκτρολύτη. Συνήθως ελαχιστοποιείται η διάλυση με εφαρμογή επίστρωσης οξειδίου αργιλίου ή αλουμινίου. Ωστόσο, μια τέτοια επικάλυψη οδηγεί σε απώλεια ενεργειακής πυκνότητας στην μπαταρία. Επομένως, πρέπει να αναπτύξουμε μια επίστρωση που δεν επηρεάζει την απόδοση της μπαταρίας.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει ορισμένες επικαλύψεις που θα βοηθήσουν στην επίτευξη καλύτερης διατήρησης ενέργειας και μέσης τάσης. Καλύπτει ένα μείγμα επιφανειακής επικάλυψης και υλικού καθόδου ιόντων λιθίου που θα βοηθήσει στη διατήρηση της ενέργειας και στη βελτίωση της συγκράτησης του κύκλου σε αντίθεση με την παραδοσιακή επίστρωση αλουμίνας. Με άλλα λόγια, η μπαταρία θα διαρκέσει για περισσότερο κύκλο φόρτισης ενώ θα είναι πιο αποτελεσματική.

Το κελί της μπαταρίας αποτελείται από διαφορετικά στρώματα που στοιβάζονται το ένα στο άλλο. Περιλαμβάνει ενεργό υλικό ανόδου, υλικό καθόδου και διαχωριστικό. Επιπλέον, η μπαταρία αντικαθιστά την επικάλυψη αλουμίνας με LLGO ή οξείδιο λιθίου-ιόντων που περιέχει λανθάνιο και γέρμιο. Αυτή η διάταξη βοηθά στην αύξηση της μέσης τάσης και στην καλύτερη κατακράτηση ενέργειας.

Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple, η επικάλυψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπαταρίες που τροφοδοτούν τα iPhone , iPad, iPod, Apple Watch και ακόμη και Mac. Δεδομένου ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δικαιώματα στην εφεύρεση, η νέα επίστρωση μπαταρίας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και άλλες σχετικές εφαρμογές.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !