Το θέμα της ευπάθειας του πυρήνα στο iOS 14.1 θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για Jailbreak

0


Ο διάσημος ερευνητής ασφαλείας Ian Beer, γνωστός στην κοινότητα του jailbreak για την ανακάλυψη εκμεταλλεύσεων του iOS, έχει μοιραστεί μια ευπάθεια του πυρήνα που επηρεάζει το iOS 14.1 και iPadOS 14.1 και κάτω. 

Αυτή είναι η πρώτη εκμετάλλευση ασφαλείας που έχει μοιραστεί ο Ian Beer για οποιαδήποτε έκδοση του iOS 14 . Οι λεπτομέρειες της εκμετάλλευσης ασφαλείας έχουν επίσης δημοσιευτεί στο Project Zero Blog . Σύμφωνα με την εξήγηση, η ευπάθεια επιτρέπει σε μια εφαρμογή να εκτελεί αυθαίρετο κώδικα με αυξημένα δικαιώματα του πυρήνα σε iPhone ή iPad.

Πολλές από τις προηγούμενες εργασίες του Ian Beer οδήγησαν στο διαθέσιμο εργαλείο jailbreak για την τελευταία έκδοση του iOS. Ωστόσο, προτού ανάψει τις ελπίδες σας, ο Ian Beer αυτό ειναι μόνο ένα θέμα ευπάθειας στο iOS 14. Αυτή η ευπάθεια πρέπει να μετατραπεί σε εκμετάλλευση προτού ο προγραμματιστής μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να κάνει ένα jailbreak iστοOS 14 - iOS 14.1

Αυτό είναι πολλή δουλειά και απομένει να δούμε ποια ομάδα προγραμματιστών θα καταβάλλει προσπάθειες για jailbreaking στα iOS 14 και iPadOS 14.

Ένα άλλο ζήτημα με την ευπάθεια είναι ότι δεν θα λειτουργεί σε iPhone XS και σε νεότερες συσκευές του iOS που διαθέτουν PAC (Pointer Authentication Codes), οπότε ακόμα κι αν κάποιος κάνει όλη τη σκληρή δουλειά χρησιμοποιώντας αυτήν την ευπάθεια για να δημιουργήσει ένα jailbreak iOS 14 - iOS 14.2, θα λειτουργήσει μόνο σε ένα περιορισμένο σύνολο παλαιότερων iPhone. Και ανεξάρτητα από όλα αυτά, θυμηθείτε ότι αυτή η ευπάθεια επηρεάζει μόνο τα iOS 14.1 και iPadOS 14.1, ενώ η Apple έχει ήδη κυκλοφορήσει το iOS 14.4 στο κοινό, με το iOS 14.5 να έρχεται τον επόμενο μήνα.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !