Η Ευρώπη θέλει τα iPhone και τα Android Smartphone να χρησιμοποιούν την ίδια θύρα φόρτισης

0


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε 582-40 υπέρ του καθορισμού ενός νέου κοινού προτύπου για τη φόρτιση καλωδίων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει τώρα να συντάξει νόμο έως τον Ιούλιο και να τον ψηφίσει για να μπορέσει να εφαρμοστεί.

Οι συντριπτικές ψήφοι υπέρ ενός κοινού προτύπου χρέωσης δείχνουν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατανοεί ότι η ποσότητα των ηλεκτρονικών αποβλήτων που παράγονται με τη χρήση διαφορετικών προτύπων φόρτισης μπορεί να μειωθεί χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο πρότυπο σε όλα τα smartphone.

Οι OEM Android εταιρείες έχουν ήδη αλλάξει σε USB-C για τους σκοπούς φόρτισης στις συσκευές τους. Η Apple είναι η μόνη εταιρεία που συνεχίζει να διατηρεί τη χρήση της υποδοχής Lightning στο iPhone για τους σκοπούς φόρτισης.

Ένα ενιαίο πρότυπο φόρτισης θα αποφύγει πολλή απογοήτευση και πονοκέφαλο για τους τελικούς χρήστες και θα επιτρέψει μια καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Θα οδηγήσει επίσης σε λιγότερη σπατάλη καλωδίων και στις απαιτήσεις τους που θα ήταν επωφελείς για το περιβάλλον.

"Ο συνεχιζόμενος κατακερματισμός της αγοράς φορτιστών για κινητά τηλέφωνα και άλλες μικρές και μεσαίες ηλεκτρονικές συσκευές μεταφράζεται σε αύξηση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και της απογοήτευσης των καταναλωτών", ανέφερε το ψήφισμα.

Η Apple έχει ήδη εκδώσει μια δήλωση σχετικά με αυτό το θέμα λέγοντας ότι ένας σύνδεσμος φόρτισης σε όλα τα smartphone θα καταπνίξει την καινοτομία.

«Πιστεύουμε ότι η ρύθμιση που επιβάλλει τη συμμόρφωση σε όλο τον τύπο σύνδεσης που ενσωματώνεται σε όλα τα smartphone καταπνίγει την καινοτομία αντί να την ενθαρρύνει, και θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και την οικονομία στο σύνολό της», ανακοίνωσε η Apple σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στους  Financial Times . «Ελπίζουμε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να αναζητά μια λύση που δεν περιορίζει την ικανότητα του κλάδου να καινοτομεί και να φέρνει συναρπαστική νέα τεχνολογία στους πελάτες».

Μπορείτε να διαβάσετε το σχέδιο ψηφίσματος εδώ .

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !