Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone σας χωρίς να εμφανιστεί η ενοχλητική προεπισκόπηση

0


Από το
iOS 11 , εμφανίζεται μια προεπισκόπηση στο iPhone σας κάθε φορά που τραβάτε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Είναι χρήσιμο χαρακτηριστικό για πρόσβαση σε επιλογές γρήγορης κοινοποίησης και εργαλεία επεξεργασίας , αλλά δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εικόνα της προεπισκόπησης.   Μπορείτε να μόνο περιμένετε να εξαφανιστεί ή να την σύρετε εκτός οθόνης , αλλά αυτό είναι τόσο ενοχλητικό μέχρι τώρα. Σε μια ενημέρωση του iOS 14, υπάρχει η επιλογή απενεργοποίησης της προεπισκόπησης του στιγμιότυπου οθόνης  αλλά δεν θα το βρείτε στις Ρυθμίσεις.

Αυτό συμβαίνει επειδή η Apple δεν έχει προσθέσει έναν βολικό διακόπτη που μπορείτε να απενεργοποιήσετε για να αποφύγετε τις μικρογραφίες στιγμιότυπου οθόνης, όπως υπάρχει στο macOS. Η Apple μπορεί να μην γνωρίζει καν ότι περιλάμβανε μια επιλογή αποφυγής προεπισκοπήσεων οθόνης σε iOS και iPadOS, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η προτίμηση προστέθηκε στην εφαρμογή Συντομεύσεις . Ξεκινώντας από το iOS 14.5 , η εφαρμογή scripting και αυτοματοποίησης της Apple έχει τώρα μια ενέργεια "Λήψη οθόνης".

Είναι μια αρκετά απλή ενέργεια που λαμβάνει ένα στιγμιότυπο οθόνης όποτε ενεργοποιείται σε μια συντόμευση. Αυτό θα μπορούσε να είναι βολικό για πολλούς λόγους, όπως η αυτόματη εισαγωγή ενός στιγμιότυπου οθόνης σε ένα πλαίσιο, π.χ. μια εικόνα μακέτας του iPhone. Θα μπορούσατε επίσης να την αποστείλετε την εικόνα σε μια εφαρμογή αμέσως, να αλλάξετε την ανάλυση, να την περικόψετε σε συγκεκριμένες διαστάσεις και πολλά άλλα πράγματα.

Όταν χρησιμοποιείται για την αποθήκευση στιγμιότυπων οθόνης στην εφαρμογή Φωτογραφίες, όπως συμβαίνει ήδη με τα κανονικά στιγμιότυπα οθόνης, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα παρενέργεια - δεν υπάρχει προεπισκόπηση μικρογραφιών. Λειτουργεί λοιπόν περισσότερο όπως τα στιγμιότυπα οθόνης που χρησιμοποιούνταν στο iOS 10 και νωρίτερα.

Απαιτήσεις

  • Εφαρμογή συντομεύσεων: Η εφαρμογή είναι προεγκατεστημένη σε iOS και iPadOS, αλλά αν τη έχετε διαγράψει, μπορείτε να τη λάβετε ξανά από το App Store.
  • iOS 14.5 beta 2 ή μεταγενέστερη έκδοση (ή iPadOS 14.5 beta 2 ή μεταγενέστερη έκδοση): Η ενημέρωση iOS με τη νέα ενέργεια Συντομεύσεις δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για όλους, οπότε θα πρέπει να εγγραφείτε στην έκδοση beta ως προγραμματιστής ή δημόσιος ελεγκτής εάν θέλετε να το δοκιμάσετε νωρίτερα.

Ανοίξτε τις Συντομεύσεις στην καρτέλα "Οι συντομεύσεις μου" και, στη συνέχεια, πατήστε το σύμβολο συν (+) επάνω δεξιά για να ξεκινήσετε ένα πρόχειρο. Πατήστε το κουμπί "Προσθήκη ενέργειας" ή τη γραμμή αναζήτησης, έπειτα αναζητήστε και επιλέξτε "Λήψη στιγμιότυπου οθόνης" από τις διαθέσιμες ενέργειες. Αυτή είναι η βάση της συντόμευσής μας.

Όπως είναι τώρα, η συντόμευση θα τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης όταν ενεργοποιηθεί αλλά δεν θα κάνει τίποτα με αυτό, καθώς δεν προσθέσαμε ακόμα τις οδηγίες. Για να το διορθώσετε, πατήστε ξανά το συν (+) ή τη γραμμή αναζήτησης, αλλά αυτή τη φορά αναζητήστε και επιλέξτε "Αποθήκευση στο άλμπουμ φωτογραφιών". Με αυτήν την ενέργεια, όλα τα στιγμιότυπα οθόνης θα αποθηκευτούν στις Φωτογραφίες .

Μπορείτε να αλλάξετε το άλμπουμ από "Πρόσφατα" σε ένα από τα προσωπικά σας άλμπουμ, αλλά το στιγμιότυπο οθόνης θα εξακολουθεί να εμφανίζεται στο "Πρόσφατα", φυσικά, καθώς και στο φάκελο "Στιγμιότυπο οθόνης". Η αλλαγή του άλμπουμ σας δίνει μόνο ένα άλλο μέρος για να το βάλετε αν θέλετε.

Αυτό είναι για τη ροή εργασίας της συντόμευσης. Πατήστε "Επόμενο" και, στη συνέχεια, εισαγάγετε ένα όνομα για τη συντόμευσή σας και αλλάξτε το εικονίδιο της, αν θέλετε. Πατήστε "Τέλος" για ολοκλήρωση.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Τώρα μπορείτε να πατήσετε την κάρτα της συντόμευσης για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !