Στο email του, το Buddybuild προσκαλεί τους πελάτες του να ξεκινήσουν τη μετεγκατάσταση όλων των εργασιών τους το συντομότερο δυνατό, αφού οι πελάτες έχουν μόνο τέσσερις εβδομάδες για να κάνουν την απαραίτητη αλλαγη γιατί θα είναι πολύ αργά μετά τις 31 Μαρτίου 2021.

Η Apple αγόρασε το Buddybuild το 2018 . Η καναδική αυτή πρωτοβουλία προσφέρει μια υπηρεσία που σχετίζεται με την ανάπτυξη εφαρμογών. Συγκεκριμένα, βρίσκουμε εργαλεία για γρήγορη σύνταξη εφαρμογών από διάφορες υπηρεσίες, όπως το GitHub. Η υπηρεσία ειναι ακόμα διαθέσιμη στους υφιστάμενους πελάτες αλλά δεν προσφέρεται σε νέους πελάτες.  


Το Buddybuild εντάχθηκε στην ομάδα των μηχανικών του Xcode. Αυτό είναι το εργαλείο της Apple που επιτρέπει στους προγραμματιστές να κωδικοποιούν και να συντάσσουν τις εφαρμογές τους για το iOS, macOS, tvOS και watchOS. Κατά τη στιγμή της εξαγοράς, η αρχή έδειξε ότι ήθελε να δημιουργήσει στην Apple "εκπληκτικά εργαλεία ανάπτυξης για ολόκληρη την κοινότητα του iOS" . Είναι πολύ πιθανό ότι υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις στο επίπεδο του Xcode αυτές τις μέρες που έχουν να κάνουν με το Buddybuild.