Ήρθε το τέλος για το αρχικό HomePod

Σε μια δήλωση προς την TechCrunch , η Apple αναφέρει ότι πωλεί το απόθεμα του αρχικού HomePod. Εδώ είναι η πλήρης δήλωση:

Το HomePod mini έχει γίνει επιτυχία από το ντεμπούτο του το περασμένο φθινόπωρο, δίνοντας στους πελάτες απίστευτο ήχο, έξυπνο βοηθό και έξυπνο έλεγχο στο σπίτι, όλα με μόλις 99 δολαρια  $. Εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στο HomePod mini. Διακόπτουμε το αρχικό HomePod, το οποίο θα παραμείνει διαθέσιμο ενώ οι προμήθειες διαρκούν στο ηλεκτρονικό κατάστημα Apple Store, Apple Stores και Apple Authorized Resellers. Η Apple θα παρέχει στους πελάτες τις HomePod ενημερώσεις λογισμικού, καθώς και υπηρεσίες και την υποστήριξη μέσω του AppleCare.

Η Apple έδωσε μεγάλη έμφαση στην ποιότητα του ήχου με το αρχικό HomePod. Και είναι αλήθεια ότι είναι εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι το ευρύ κοινό δεν ενδιαφέρεται για αυτόν τον τύπο προϊόντος, ειδικά δεδομένης της μεγάλης τιμής. Πράγματι, τα ηχεία Amazon Echo και Google Home κυριαρχούν σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις. Αυτά κοστίζουν μόλις μερικές δεκάδες ευρώ. Η ποιότητα του ήχου είναι λιγότερο καλή, αλλά είναι προφανώς αρκετή για την πλειονότητα των ανθρώπων. Απέναντι, το ηχείο της Apple που κοστίζει στα 329 €.  


Τι συμβαίνει τώρα στα άτομα που αγόρασαν το αρχικό HomePod; Τίποτα το συγκεκριμένο. Το προϊόν θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως έχει από την αρχή. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι συμβαίνει με τις ενημερώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το δεύτερο προϊόν που εγκατέλειψε η Apple σε λίγες μέρες. Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε πρόσφατα ότι διακόψει και το iMac Pro. Και πάλι, η Apple πωλεί τα τελευταία αποθέματα πριν σχεδιάσει μια γραμμή παραπάνω.