Η Apple αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή των
AirPods της , κατά 25% έως 30% σύμφωνα με τη Nikkei . Ο κατασκευαστής αναμένει τώρα να πουλήσει από 75 έως 85 εκατομμύρια ασύρματα ακουστικά για το 2021. Στο παρελθόν περίμενε 110 εκατομμύρια αντίγραφα. 

Η παραγωγή AirPods μειώθηκε λόγω της ζήτησης

Αυτή η μείωση της παραγωγής των AirPods εξηγείται από τη ζήτηση. Αυτή τώρα δεν είναι τόσο υψηλή όσο αναμενόταν. Η Apple διαθέτει πολλά μοντέλα σε απόθεμα και δεν χρειάζεται να κατασκευάσει περισσότερα. Η ομάδα έχει αρκετά μοντέλα που επαρκούν για λίγο τώρα. "Η μεγαλύτερη μείωση των παραγγελιών είναι στο δεύτερο τρίμηνο και στις αρχές του τρίτου τριμήνου", ανέφερε πηγή της Nikkei. «Τα επίπεδα αποθέματος [σε αποθήκες] και τα αποθέματα AirPods στα καταστήματα είναι επί του παρόντος υψηλά… και η ζήτηση δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν» , πρόσθεσε.

Ορισμένοι μεταπωλητές έχουν έκπτωση στα ακουστικά της Apple σε μια προσπάθεια να πουλήσουν τα μοντέλα. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, η Amazon προσφέρει AirPods Pro στα 205 ευρώ αντί για 279 ευρώ .

Παρά τη μείωση της παραγωγής των AirPods, οι πωλήσεις θα έπρεπε να είναι καλύτερες για το 2021. Η Apple πούλησε 72,8 εκατομμύρια αντίτυπα το 2020. Ο όμιλος αντιπροσώπευε το 31% των πωλήσεων αξεσουάρ του ίδιου τύπου. Αλλά είναι αλήθεια ότι το μερίδιο έχει μειωθεί απότομα με την πάροδο των ετών αφου για παράδειγμα ήταν 60% το 2018. Αυτό οφείλεται στον ανταγωνισμό που κυκλοφορεί πολύ καλά ανταγωνιστικά ακουστικά, τα οποία είναι συνήθως φθηνότερα.

«Δεν μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις κατά 30%, 40%, 50% κάθε χρόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε κάποιο σημείο, η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί και θα ομαλοποιηθεί », δήλωσε ένας εκτελεστικός προμηθευτής. "Ο χρόνος για την ισχυρή ανάπτυξη των AirPods μπορεί να έχει τελειώσει" , είπε.

Τι έπεται ?

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τα AirPods 3 στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, εάν πιστεύουμε τις φήμες . Τα ασύρματα ακουστικά πρέπει να μοιάζουν πολύ με το AirPods Pro. Δεν θα έχουν τα χαρακτηριστικά τους, όπως ενεργή μείωση θορύβου. Όσο για τα AirPods Pro 2, αναμένεται επίσης να φτάσουν φέτος. Αλλά οι πληροφοριες είναι λιγότερες μέχρι τώρα .