Το γκρίζο σφάλμα του κουμπιού στο iOS 14.5

Σύμφωνα με την Apple, το γκρι κουμπί για "Να επιτρέπονται αιτήματα παρακολούθησης εφαρμογών" σχετίζεται με έναν από αυτούς τους τρεις παράγοντες:

  • Για χρήστες με παιδικό λογαριασμό ή κάτω των 18 ετών ανάλογα με το έτος γέννησης, που συνδεθήκαν με το Apple ID τους
  • Εάν το Apple ID σας διαχειρίζεται ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα ή χρησιμοποιεί ένα προφίλ εγκατάστασης που περιορίζει την παρακολούθηση
  • Εάν το Apple ID σας δημιουργήθηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι πολλοί χρήστες είναι άνω των 18 ετών και δεν έχουν στη διαχείριση των iPhone τους από κανένα ίδρυμα. Ωστόσο, η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη για όλα αυτά. Υπάρχει πράγματι ένα σφάλμα κάπου.  


Σε αυτήν την περίπτωση, τι συμβαίνει στους χρήστες που δεν μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το κουμπί στο να έχουν παρακολούθηση διαφημίσεων ή όχι; Η Apple λέει:

Όλες οι εφαρμογές που ζητούν παρακολούθηση απορρίπτονται από προεπιλογή η άδεια τους και δεν λαμβάνουν το IDFA. Εάν η κατάσταση του λογαριασμού ή της συσκευής σας αλλάξει και αργότερα επιλέξετε να ενεργοποιήσετε την επιλογή "Να επιτρέπονται αιτήματα παρακολούθησης εφαρμογών", το επόμενο αίτημα παρακολούθησης εφαρμογής θα εμφανίζει την προτροπή.

Αναμένετε να δείτε εάν μια ενημέρωση όπως το iOS 14.5.1 ή το iOS 14.6 ( επί του παρόντος σε έκδοση beta ) θα μπορούσε να διορθώσει τη λήψη σχετικά με αυτήν την ιστορία του γκρι κουμπιού.