Η Apple 
κυκλοφόρησε τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο της  περιόδου 2021 (που είναι το πρώτο τρίμηνο του ημερολογίου μας). Είναι ισχυρές χάρη στην αύξηση των πωλήσεων για όλους τους διαφορετικούς τύπους των προϊόντων. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα νέο ρεκόρ για το εισόδημα για αυτήν την περίοδο του έτους.  

Τα αποτελέσματα της Apple για το δεύτερο τρίμηνο του 2021

Το ποσό της Apple ήταν 89,58 δισεκατομμύρια δολάρια αυτή τη φορά, από 58,02 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Η αύξηση είναι 53,62%. Το καθαρό κέρδος ανήλθε σε 23,63 δισεκατομμύρια δολάρια, από 11,25 δισεκατομμύρια δολάρια προηγουμένως. Η αύξηση από έτος σε έτος είναι 110,04%. Για τα κέρδη ανά μετοχή, είναι 1,40 $ ανά μετοχή. Είναι δύσκολο να κάνουμε μια άμεση σύγκριση με το προηγούμενο έτος, επειδή υπάρχει η διαίρεση, δηλαδή η τιμή διαιρέθηκε τον Αύγουστο του 2020 (διαιρούμενη με τέσσερα σε αυτήν την περίπτωση).

Εδώ είναι η λεπτομέρειες:

  • iPhone: 47,94 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα ( + 65,52%  σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο)
  • Mac: 9,10 δισεκατομμύρια δολάρια ( + 70,1% )
  • iPad: 7,81 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα ( + 78,73% )
  • Apple Watch και άλλα αξεσουάρ: 7,84 δισεκατομμύρια δολάρια ( + 16,67% )
  • Υπηρεσίες (iCloud, Apple Music, App Store κ.λπ.): 16,90 δισεκατομμύρια $ ( + 30,01% )

Ο Tim Cook μιλά για μια «περίοδο καινοτομίας»

«Αυτό το τρίμηνο αντικατοπτρίζει τόσο τους διαρκούς τρόπους με τους οποίους τα προϊόντα μας βοήθησαν τους χρήστες μας να αντιμετωπίσουν αυτή τη φορά στη ζωή τους, όσο και η αισιοδοξία που φαίνεται να αισθάνονται οι καταναλωτές για τις καλύτερες μέρες που βρίσκονται μπροστά μας», δήλωσε ο Tim Cook, αφεντικό της Apple.«Η Apple βρίσκεται σε μια περίοδο ριζοσπαστικής καινοτομίας σε ολόκληρη τη σειρά προϊόντων της και παραμένουμε επικεντρωμένοι στο πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τις ομάδες μας και τις κοινότητες όπου εργαζόμαστε για να αναδυθούμε από αυτήν την πανδημία σε έναν καλύτερο κόσμο. Ξεκινά σίγουρα με προϊόντα όπως το ολοκαίνουργιο iMac και το iPad Pro, αλλά επεκτείνεται σε προσπάθειες όπως τα 8 gigawatts νέας καθαρής ενέργειας που θα βοηθήσουμε να φέρουμε στο δίκτυο και την επένδυσή μας 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων. τα επόμενα 5 χρόνια » , πρόσθεσε.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο 3,31% στα 138 δολάρια στη συνεδρία μετά τη διαπραγμάτευση. Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά και υπερβαίνουν τις προσδοκίες των αναλυτών. Περίμεναν έσοδα 77,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή στα 99 σεντ.