Τι είναι το Jailbreak; Ένας πλήρης οδηγός για Jailbreaking συσκευές

0

Το jailbreaking μιας συσκευής ξεκλειδώνει πολλές δυνατότητες σε αυτή. Είτε πρόκειται για iPhone, PlayStation ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή, το Jailbreaking σάς επιτρέπει να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στη ρίζα του λειτουργικού συστήματος. Μπορείτε να απελευθερώσετε την αληθινή δυνατότητα και να κάνετε πράγματα που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε. 

Εάν αυτό σας ακούγεται ενδιαφέρον, θα εξηγήσουμε πιο κάτω λεπτομερώς τι είναι το Jailbreaking,  εδώ σε αυτό το άρθρο, είναι ο πλήρης οδηγός για το jailbreak, πώς μπορείτε και με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείτε να κάνετε jailbreak στις συσκευές σας.

Τι είναι το Jailbreaking;

Το Jailbreaking είναι η διαδικασία τροποποίησης ή κατάργησης των περιορισμών σε μια συσκευή ή υπηρεσία που επιβάλλονται από τον κατασκευαστή / χειριστή. Σας επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε τις ατέλειες ενός κλειδωμένου ηλεκτρονικού συστήματος για την εγκατάσταση προγραμμάτων που ο κατασκευαστής δεν έχει διαθέσει.

Η διαδικασία ονομάζεται "Jailbreaking" καθώς απελευθερώνει τη συσκευή από το "Jail" από περιορισμούς. Το Jailbreaking σάς επιτρέπει να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στη ρίζα του λειτουργικού συστήματος της συσκευής σας. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις επιθυμητές λειτουργίες και να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λογισμικό. Αυτό γίνεται εκτελώντας μια επίθεση κλιμάκωσης προνομίων στη συσκευή για να αντικαταστήσει το προεπιλεγμένο εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα του κατασκευαστή με έναν προσαρμοσμένο στον πυρήνα.

Οφέλη και μειονεκτήματα του Jailbreaking

Υπάρχουν περισσότερα οφέλη από το Jailbreaking μιας συσκευής από τα μειονεκτήματα. Ας ρίξουμε μια ματιά και στα δύο.

Οφέλη της συσκευής Jailbreaking

  1. Ο κάτοχος μπορεί να έχει πλήρη πρόσβαση στη ρίζα του λειτουργικού συστήματος.
  2. Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε στη συσκευή.
  3. Μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιεσδήποτε εφαρμογές, ακόμη και αυτές που δεν θέλει ο κατασκευαστής.
  4. Μπορείτε να ξεκλειδώσετε τυχόν κλειδωμένες δυνατότητες της συσκευής.
  5. Μπορείτε επίσης να ξεκλειδώσετε τις γεωλογικά περιορισμένες δυνατότητες και εφαρμογές.

Παρενέργειες / μειονεκτήματα της συσκευής Jailbreaking :

  1. Εάν η συσκευή υπόκειται σε οποιαδήποτε εγγύηση, καθίσταται άκυρη.
  2. Η συσκευή ενδέχεται να είναι επιρρεπής σε ορισμένες απειλές.
  3. Μερικές φορές, η συσκευή ενδέχεται να καταρρεύσει ή να μεταμορφωθεί σε τούβλο (νεκρή) λόγω λανθασμένων ενεργειών.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα μειονεκτήματα δεν είναι πολλά, εάν κάνετε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο.

Τι είναι το iOS Jailbreaking (iPhone Jailbreaking);

Το iOS ή το iPhone Jailbreaking είναι η διαδικασία κλιμάκωσης προνομίων σε μια συσκευή της Apple για την κατάργηση των περιορισμών λογισμικού της Apple. Το iOS Jailbreaking μπορεί να επιτευχθεί σε iOS, iPadOS, audioOS, watchOS, tvOS και bridgeOS. Αυτό γίνεται μέσω μιας σειράς μπαλωμάτων στον πυρήνα για να επιτρέψουν την πρόσβαση root στο λειτουργικό σύστημα.

Αυτό σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε οποιεσδήποτε εφαρμογές στη συσκευή iOS, ακόμη και αυτές που δεν είναι διαθέσιμες στο iOS με το App Store. Η Apple είναι γνωστό ότι παρέχει την πιο αυστηρή ασφάλεια σε όλες τις συσκευές της. Το υλικολογισμικό και το λογισμικό του συστήματος τους περιέχουν στερεούς μηχανισμούς ασφαλείας. Είναι γνωστό ως «μοντέλο κλειστού κόσμου».

Μέσω του jailbreaking, μπορείτε να παρακάμψετε τους περιορισμούς και να απελευθερώσετε τις πραγματικές δυνατότητες της συσκευής σας iOS. Υπάρχουν τέσσερις τύποι Jailbreaking σε iPhone και iPad:

  1. Tethered Jailbreak
  2. Ημι-πρόσδεση Jailbreak
  3. Untethered Jailbreak
  4. Ημι-αδέσμευτη Jailbreak

Χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι για την απόκτηση διαφορετικών λειτουργιών.

Πώς να κάνετε jailbreak στο iPhone;

Ακόμα, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μέθοδοι για jailbreak ένα iPhone. Βεβαιωθείτε ότι τα χρησιμοποιείτε μόνο όταν η εγγύηση έχει λήξει. κατανοείτε τις βασικές λειτουργίες του υπολογιστή και έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων με ασφάλεια.

Η ιστορία του jailbreaking ενός iPhone χρονολογείται από το 2007, όταν η ομάδα προγραμματιστών του iPhone Dev Team δημοσίευσε το "JailbreakMe" για το jailbreak των πρώτων μοντέλων iPhone και iPad. Τότε, ήταν λίγο πιο εύκολο το να παρακάμψετε τα επίπεδα ασφάλειας της Apple. Σήμερα, η Apple έχει διορθώσει τα περισσότερα κενά και η διαδικασία έχει γίνει λίγο περίπλοκη.

Ακόμα, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μέθοδοι για jailbreak ένα iPhone. Έχουμε εξηγήσει τα τρία καλύτερα παρακάτω.

Πώς να κάνετε Jailbreak iPhone με λήψη Unc0ver Jailbreak;

Το Unc0ver είναι το πρώτο και πιο προτιμώμενο εργαλείο για το jailbreak ενός iPhone. Είναι συμβατό με το iPhone 6 με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των iPhone, δηλαδή τη σειρά iPhone 12 αυτή τη στιγμή. Βεβαιωθείτε ότι η έκδοση iOS σας είναι ενημερωμένη για αυτήν τη μέθοδο.

Εδώ είναι ο πλήρης οδηγός για λήψη του jailbreak unc0ver σε iPhone ή iPad.

Πώς να κατεβάσετε το Checkra1n Jailbreak σε iPhone [Windows / Mac / Linux]

Το Checkra1n jailbreak είναι ένα μοντέλο του Jailbreak που βασίζεται σε υλικό και ειναι  ημι-αδέσμευτο. Έτσι, όταν κάνετε επανεκκίνηση του iPhone σας, πρέπει να κάνετε jailbreak τη συσκευή σας ξανά. Υποστηρίζει συσκευές iPhone 5 μέχρι iPhone X και υποστηρίζει εκδόσεις iOS από iOS 12 έως και το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό iOS που διατίθεται για αυτές τις συσκευές.

Παρακάτω είναι μια λίστα με διάφορες μεθόδους για το jailbreak iPhone με το jailbreak checkra1n, ακολουθήστε αυτήν που σχετίζεται με την περίπτωσή σας.

Jailbreak iPhone  στο iOS 13.7 με το Odyssey Jailbreak [με και χωρίς υπολογιστή]

Το Odyssey είναι ένα εργαλείο Jailbreak που μπορεί να τοποθετηθεί χωρις υπολογιστή. Είναι εγκατεστημένο ως ημι-αδέσμευτο Jailbreak που αναπτύχθηκε από τον CoolStar για jailbreak σε όλες τις συσκευές της Apple που λειτουργούν στη σειρά υλικολογισμικού απο iOS 13 έως το iOS 13.7.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με Jailbreaking το Jailbreaking στο iOS 

Είναι ασφαλές το Jailbreak ένα iPhone;

Ναι, το Jailbreaking ενός iPhone είναι ασφαλές, δεδομένου ότι ολοκληρώνετε τη διαδικασία σωστά. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι κίνδυνοι που συνδέονται με την τεχνική. Τα έχω ήδη αναφέρει ως μειονεκτήματα του Jailbreaking στις προηγούμενες ενότητες.

Αξίζει το Jailbreak σε ένα iPhone;

Κατά τη γνώμη μου, το Jailbreaking ενός iPhone αξίζει τον κόπο. Θα μοιραστώ μερικά από τα πράγματα που μπορώ να κάνω μετά στο Jailbreaking iPhone μου και ειναι πολύ λιγα.

  • Μπορώ να ελευθερώσω τον ανεκτίμητο χώρο της συσκευής με το iCleaner.
  • Χρησιμοποιώ όμορφες μεταβάσεις σελίδας με το Barrel.
  • Η εφαρμογή iFile μου επιτρέπει να εξερευνήσω το σύστημα αρχείων και να το επεξεργαστώ με ότι συνεπάγεται αυτό.
  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη βιομετρική προστασία σε οποιονδήποτε φάκελο ή εφαρμογή με το BioProtect.
  • Να προσαρμόζω μοναδικά θέματα για την εμφάνιση χωρίς ορια
  • Να έχω αυτόματο τηλεφωνιτη με τη φωνή μου η ακομη και να καταγράφω τηλεφωνήματα
  • Υπάρχει ένας κυριολεκτικός "ωκεανός εφαρμογών" που δεν είναι διαθέσιμες στο iOS App Store...

Όλα αυτά τα πράγματα είναι δυνατά μόνο μετά το Jailbreaking στο iPhone σας. Επομένως, αξίζει τις προσπάθειές σας.

Είναι το Jailbreaking στο iPhone σας παράνομο;

Όχι, το Jailbreaking ενός iPhone δεν είναι παράνομο. Είναι απολύτως νόμιμο σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, καθώς η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ έχει αποσύρει το DMCA (Digital Millenium Copyright Act) από iPhone, iPad, AppleTV και άλλες συσκευές της Apple.

Έτσι, το Jailbreaking αυτών των συσκευών για την αλλαγή του λογισμικού είναι νόμιμο και δεν παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε το Jailbreaking για λήψη παράνομων ταινιών ή ροής torrents, για παράδειγμα θα παραβιάσετε το νόμο. Αυτό μπορεί ακόμη και να σας χρεώσει για παραβίαση των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων, εάν σας πιάσουν.

Τέλος όπως καταλαβαίνετε μας απαλλάσσει από οτιδήποτε χρεώσεις υπάρχουν από την Apple η από άλλους προγραμματιστές και για αυτό το λόγο δέχεται και τόσο πόλεμο.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !