Το νέο τηλεχειριστήριο του Apple TV δεν είναι συμβατό με ορισμένα παιχνίδια

Αυτή η απουσία είναι ενοχλητική για τους παίκτες. Πράγματι, πολλά παιχνίδια βασίζονται στο επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο για να λειτουργήσουν. Αυτό σχετίζεται εν μέρει με την Apple, καθώς ο κατασκευαστής ανάγκασε τους προγραμματιστές να υποστηρίξουν και τα δύο. Αυτό δεν αποτελεί πλέον υποχρέωση από τον Ιούνιο του 2016.

Έτσι, όσοι έχουν δει το νέο Apple TV 4K αυτήν την εβδομάδα στη βασική παρουσίαση δεν θα μπορούν να παίξουν με ορισμένους τίτλους στο tvOS λόγω του νέου τηλεχειριστηρίου που δεν είναι συμβατό με αυτά. Η Apple έχει επίσης οργανώσει το θεμα με το ακόλουθο μήνυμα στο tvOS 14.5: "Για να παίξετε αυτό το παιχνίδι στο Apple TV σας, πρέπει να συνδέσετε το τηλεχειριστήριο της Apple TV (1ης γενιάς) ή ένα χειριστήριο συμβατό με PlayStation, Xbox ή MFi" .

Σίγουρα, το παιχνίδι στο Apple TV με το τηλεχειριστήριο δεν είναι ιδανικό. Η εμπειρία είναι πολύ καλύτερη με έναν ελεγκτή, από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο. Εκτός αυτού, το παιχνίδι στο Apple TV δεν φαίνεται να είναι κάτι συνηθισμένο μεταξύ των περισσότερων χρηστών. Σίγουρα προτιμούν να διασκεδάζουν με ένα PlayStation, Xbox ή Nintendo Switch. Αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό από τον μεγάλο κατάλογο παιχνιδιών που διατίθεται σε κάθε κονσόλα.

Το νέο τηλεχειριστήριο έρχεται με το νέο Apple TV 4K. Θα είναι επίσης δυνατό να το αγοράσετε ξεχωριστά και να το χρησιμοποιήσετε ακομη και  με ένα παλιό Apple TV. Η τιμή του είναι 65 ευρώ