Είναι πλέον επίσημο πως η
LG αποσύρεται από την αγορά smartphone. Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε τα νέα μέσω ενός δελτίου τύπου. Αυτό επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν Την προηγούμενη εβδομάδα.

Η LG δείχνει ότι η απόσυρσή της από την αγορά smartphone έχει επικυρωθεί από το διοικητικό συμβούλιο. Η ομάδα μιλά για μια «στρατηγική απόφαση» και αναγνωρίζει ότι η αγορά κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ ανταγωνιστική. Είναι αλήθεια ότι κατασκευαστές όπως η Samsung, η Apple, η Huawei και η Xiaomi πραγματοποιούν καλές πωλήσεις. Είναι δύσκολο να πούμε το ίδιο για την LG.

Αυτή η απόσυρση δεν αποτελεί έκπληξη. Η LG δημοσίευσε ζημίες ύψους 3,82 δισ. Ευρώ για το τμήμα smartphone της τα τελευταία έξι χρόνια. 

Το μέλλον για τους πελάτες;

Τι θα συμβεί στο εγγύς μέλλον για την LG; Τα ήδη παραχθέντα smartphone θα πωληθούν. Η επωνυμία δεσμεύεται επίσης να παρέχει εξυπηρέτηση μετά την πώληση, καθώς και ενημερώσεις λογισμικού, είτε για υπάρχοντες είτε για νέους πελάτες. Όσον αφορά τους υπαλλήλους, δεν υπάρχουν δημόσιες πληροφορίες. Ορισμένα αναμένεται να ανατεθούν σε άλλα μέρη της επιχείρησης, αλλά οι λεπτομέρειες διατηρούνται αμέσως σε ανακεφαλαίωση.

Μακροπρόθεσμα, η LG αναφέρει ότι θέλει να επικεντρωθεί σε εξαρτήματα για ηλεκτρικά οχήματα, συνδεδεμένες συσκευές, έξυπνα σπίτια, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, λύσεις μεταξύ επιχειρήσεων, καθώς και πλατφόρμες και υπηρεσίες. Θα συζητηθεί επίσης το 6G. Να τι λέει η ομάδα:

Στο μέλλον, η LG θα συνεχίσει να αξιοποιεί την τεχνογνωσία της στην κινητή τηλεφωνία και να αναπτύσσει τεχνολογίες που σχετίζονται με την κινητικότητα, όπως το 6G, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε άλλους κλάδους. Οι βασικές τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο δεκαετιών της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της LG θα διατηρηθούν και θα εφαρμοστούν σε υπάρχοντα και μελλοντικά προϊόντα.

Η LG σχεδιάζει να αποσυρθεί οριστικά από την αγορά smartphone στις 31 Ιουλίου 2021. Ωστόσο, η εταιρία διευκρινίζει ότι ορισμένα smartphone θα μπορούσαν να πωληθούν και μετά από αυτήν την ημερομηνία, επειδή υπάρχει ακόμα απόθεμα.