Το AirTag της Apple έχει το πρώτο hack και jailbreak

0

Το hack των AirTag είναι ήδη πραγματικότητα. Ο ερευνητής ασφαλείας Stack Smashing κατάφερε να κάνει jailbreak την ετικέτα της Apple και να κάνει αλλαγές που δεν είναι συνήθως δυνατές.

Ένα πρώτο hack / jailbreak για το AirTag

Ο ερευνητής ασφάλειας υποδεικνύει ότι μπόρεσε να παρακάμψει την ασφάλεια του μικροελεγκτή του AirTag, το οποίο του επέτρεψε να κάνει το hack του. Ένας μικροελεγκτής είναι ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα που συγκεντρώνει τα βασικά στοιχεία μιας συσκευής.   


Αυτή η λειτουργία επέτρεψε στον ερευνητή ασφαλείας να αλλάξει τη διεύθυνση NFC του ιχνηλάτη αντικειμένων της Apple. Δείχνει το αποτέλεσμα σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter. Υπάρχει το τροποποιημένο ένα AirTag στα αριστερά και ένα πρωτότυπο AirTag στα δεξιά. Το ένα στα αριστερά έχει μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL που εμφανίζεται στο iPhone. Αυτό στα δεξιά δημιουργεί την επίσημη διεύθυνση της Apple (found.apple.com σε αυτήν την περίπτωση)

Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, αυτή η πρακτική είναι δυνητικά επικίνδυνη. Μπορούμε να φανταστούμε ένα τροποποιημένο AirTag που βρίσκεται κάπου και ένα άτομο που φέρνει το smartphone του στο αξεσουάρ για να το αναφέρει. Αυτό το άτομο πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο σύνδεσμος βρίσκεται .apple.com και όχι κάτι άλλο

Η Apple δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως την εισβολή των AirTag. Ο κατασκευαστής ενδέχεται να μπορεί να το αποκλείσει από απόσταση πραγματοποιώντας μια αλλαγή στους διακομιστές του. Αλλά αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί.

Ως υπενθύμιση, ένα AirTag κοστίζει 35 ευρώ. Είναι στα 119 ευρώ για το πακέτο των τεσσάρων τεμαχίων. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε ένα ή περισσότερα αντίγραφα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !