Η προσφορά του Lossless της Apple Music ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα . Θα είναι διαθέσιμο χωρίς επιπλέον κόστος σε όλους τους συνδρομητές της υπηρεσίας ροής, από τον Ιούνιο. Ωστόσο, θα πρέπει να διαθέτετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη διάκριση μεταξύ τυπικής ποιότητας (AAC 256 Kbps) και Lossless (16 bit / 44,1 kHz) ή Hi-Res Lossless (24 bit / 192 kHz). Αρκεί να πούμε ότι αυτό θα αφορά μια μειονότητα ανθρώπων.

Γιατί τα AirPods, ανεξάρτητα από το μοντέλο, δεν μπορούν να υποστηρίξουν το Lossless με την Apple Music; Το πρόβλημα είναι με το Bluetooth. Κάθε ζεύγος των AirPods χρησιμοποιεί τον κωδικοποιητή AAC για το Bluetooth όταν συνδέεται σε ενα iPhone, ενώ το Lossless with Apple Music χρησιμοποιεί τον κωδικοποιητή ALAC.

Πώς να ακούσετε τη μουσική σας στο Lossless σε αυτήν την περίπτωση; Η Apple μιλά για διαθεσιμότητα από iPhone, iPad, Mac ή Apple TV, εφόσον είναι συνδεδεμένα στην κατάλληλη συσκευή. Αυτά μπορεί να είναι ενσύρματα ακουστικά (απαιτείται DAC ή άλλος προσαρμογέας για Hi-Res Lossless).

Φυσικά, μπορούμε να φανταστούμε ότι η Apple θα κάνει κάποιες αλλαγές με τα μελλοντικά της AirPods για να υποστηρίξει το ALAC στο Bluetooth. Διαρροές και άλλες φήμες μιλούν για την κυκλοφορία των AirPods 3 και AirPods Pro 2 για φέτος. Αυτά τα δύο ζεύγη ακουστικών θα είναι συμβατά με το Apple Music Lossless; Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση που η απάντηση θα δοθεί σύντομα...